Keskustelu:Kokemusasiantuntija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kokemusasiantuntija nimitys on yleisnimitys. Valitettavasti tänne on laitettu kokemusasiantuntija määrittely KOKOA ry;n nimeämällä tavalla.

On toki olemassa KoKoA – koulutetut kokemusasiantuntijat ry, jonka säännöissä määritellään, että yhdistyksen tarkoituksena on toimia kokemusasiantuntijuuden ja kokemustiedon edistäjänä ja edunvalvojana koko Suomessa.  KoKoA ry on myös päivittänyt alun perin Mielen avain -hankkeen tekemät kokemusasiantuntijakoulutuksen suositukset. KoKoA ry ei kuitenkaan omista termiä kokemusasiantuntijuus eikä päätä koulutuksista. 

(Pia Alarto: Kokemusasiantuntijuuden määrittely tärkeää ja ajankohtaista )

Toinen koulutuksen määritelmä kokemusasiantuntijasta. "Kokemusasiantuntijalla tarkoitetaan kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyttä henkilöä, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveys- ja päihdeongelmista, joko niistä itse kärsivänä, niistä toipuneena, palveluita käyttäneenä, omaisena tai läheisenä. Kokemusasiantuntija toimii palveluiden suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa, vertaistoimijana tai kokemuskouluttajana." Eli henkilö voi olla juova alkoholisti, joka puhuu omista kokemuksista.

Täällä wikipediassa homma perustuu lähteisiin. Mistähän tämä jälkimmäinen määritelmä lie peräisin? Useimmille ilmilöille kun löytyy hyvin monenlaisia määritelmiä. --Palosirkka (keskustelu) 10. marraskuuta 2020 kello 12.20 (EET)[vastaa]