Keskustelu:Kobudō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelu: Kobudo

Loin sivun ja siihem on sen jälkeen tehty vain pieniä muutoksia. Tarkemmin asiaa harkittuani olen ajatellut uudelleenohjata sivun osoitteeseen kobujutsu. Tämä siksi, että termejä käytetään Suomessa synonyymeinä, enkä tunne sanalle kobudo muita merkityksiä kuin mitä kobujutsu sisältää. Lievä sävyero sanoilla on, do:n viitatessa elämäntapaan tai "tiehen", ja jutsun viitatessa tekniikkaan ja taitoon. Kobujutsu on käsitykseni mukaan näistä kahdesta alkuperäisemmin käytetty termi (englanninkielinen Wikipediakin toteaa saman asian).

Oman sivun ylläpito kobudolle näyttäisi siten tareepeettomalta. Do/jutsu-sävyeron voi selittää yhdellä lauseella osiossa kobujutsu.

Samaa mieltä kobudosivun tarpeettomuudesta. Tein juuri ko synonyymihuomion kobudo-sivulle, väliaikaisratkaisuna enemmänkin, ei poista ongelmaa.

HUOMIO! Kobujutsu ei tarkoita vain okinavalaisia asetaitoja vaan ko. sana voi myös käsittää klassisia Japanilaisia taistelutaitoja Koryū (joihin oikinawalaiset taidot eivät kuulu). Pyydän että kirjoitat tästä budoprojektin keskusteluun Wikipedia:Wikiprojekti Budo jotta saamme leivottua kokoon kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Jklak 2. toukokuuta 2007 kello 08.46 (UTC)