Keskustelu:King Diamond (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö Kingi luetella yleensä power metaliin? Tubla-basareiden, korkealta&kovaa laulun perusteellahan ne muutkin yhtyeet luokitellaan poweriin.. eikö?

No minusta ainakin King Diamond on power metallia. Black metalliin ei mielestäni soololevyillä ole asiaa (Mercyful Fate menee ihan hyvin black metalin ensimmäiseen aaltoon), mutta lähimpänä King Diamond kai on perintiestä heavy ja power metallia, myöskin shock rock sopisi listaan. Encyclopedia Metallumin mukaan King Diamond on pelkästään heavy metallia. Muutan genrejä hiukan. --Miihkali artikuloi 23. maaliskuuta 2008 kello 09.57 (UTC)

Yhtye ja laulaja erillisissä artikkeleissa[muokkaa wikitekstiä]

Millä perusteella laulaja ja hänen sooloyhtyeensä on erotettu erillisiksi artikkeleiksi? Alice Cooperin kohdalla tässä olisi selvä logiikka, koska bändi oli ensin ja laulaja vaihtoi nimensä vasta myöhemmin. King Diamondin kohdalla kyse on kuitenkin varsin perinteisestä soolourasta, jossa bändissä kannuksensa tienannut muusikko lähtee tekemään albumeja ja kiertueita omalla (taiteilija)nimellään. Artikkelien tiedot ovat kaiken lisäksi pitkälti päällekkäiset ja tässäkin artikkelissa käsitellään Kinkun soolotuotannon ohella myös hänen henkilöhistoriaansa ja jopa hänen uskonnollsta vakaumustaan. --Miihkali (KM) 27. elokuuta 2021 kello 09.20 (EEST)[vastaa]