Keskustelu:Kilta (ainejärjestö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tätä on jo tässä hieman siirreltykkin, mutta ehdota vielä uutta nimeä: teekkarikilta. Se on mielestäni luonnollinen nimitys teekkareiden killoille - eikä se näytä olevan tuntematon muillekaan[1]. Minusta on hyvä, jos artikkeleiden nimeissä voidaan välttää sulkuja. --Samulili 5. kesäkuuta 2005 kello 12:02:42 (UTC)

Kuulostaa OK, koska muilla opiskelijoilla ei tosiaan ole kiltoja. --Jgrr

Kukaan ei puhu teekkarikilloista, vaan killoista. Vaihdoin nimen ja lisäsin perään sulkuihin asianmukaisen merkityksen, vrt. Kilta (yhdistys). — JSuvanto (x) 14. joulukuuta 2005 kello 17:34:35 (UTC)

Muun muassa Oulun yliopisto on pullollaan muitakin kiltoja kuin teekkarikiltoja. Enkä tarkoita ainejärjestön nimeä kantavaa opiskelijoiden yhdistystä vaan oikeita kiltoja. Luettelo Oulun yliopiston ainejärjestöistä ja killoista löytyy osoitteesta http://www.oyy.fi/linkit/ainejarjestot/. Kiltoja löytyy mm. lääke-, luonnon- ja taloustieteellisestä tiedekunnasta. Lisäksi humanisteilla on oma Humanistinen kiltansa. Viittaamalla sanalla kilta pelkästään teekkarikiltoihin ohitetaan paitsi kymmeniä ei-teekkarikiltoja, myös sanan historiaan viittaavat seikat, joita on esitelty erityisesti englanninkielisen Wikipedian hakusanan Guild alla. Voinkin todeta, että tämän artikkelin pitäisi todellakin kantaa nimeä "Teekkarikilta". Nykyisellään sen näkökulma asiaan "kilta" on hyvin kapea ja vajavainen.

Artikkelissa näytettäisi olevan lueteltu kaikki tekniset ainejärjestöt siitä huolimatta onko niiden nimessä kiltaa (tai ovatko ne mielestään kiltoja). lisäksi olisi ihan rehellistä laittaa myös kiltaluetteloon nuo muut kuin teekkarikillat, josta ylhäällä mainittiin. Alla oleva lista on nyt Tekniset ainejärjestöt tjsp. toisaalta arkkitehtuuri on ulkomailla lähes aina osa taideyliopistoja tai taidetiedekuntia, toisin kuin suomessa jossa arkkitehtuuri on osa TKK:ta jostain syytä. (Ymmärtääkseni arkkitehtiosastolla opetetaa kuitenkin rakennutaiteellista ilmaisua eikä niinkään teknisiä kestävyyslaskelmia tms.) --80.221.2.1 7. kesäkuuta 2007 kello 10.30 (UTC)