Keskustelu:Keskusta-oikeisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Omaa tutkimusta? Esim. "Nimitystä keskusta-oikeisto on alettu käyttää Suomessa 2006 presidentinvaalien yhteydessä, koska on keskustalaisista vierastaan nimitystä porvariyhteistyö ajatellen sen koskevan lähinnä vain oikeistoa, tässä tapauksessa kokoomuslaisia. Keskusta-oikeistosta voidaan käyttää Kokoomuksen sinisen ja Keskustan vihreän vuoksi myös nimitystä sinivihreä" --ML 8. helmikuuta 2006 kello 15.58 (UTC)

Minäkin epäilin ensin, mutta mm. tämän ja tämän perusteella käsite on mitä ilmeisimmin olemassa. Poistan siis "tarkistettava"-mallinteen--Teveten 9. helmikuuta 2006 kello 07.34 (UTC)
Onhan se olemassa, mutta määritelmä ja moni muu asia näyttää omalta tutkimukselta. --ML 9. helmikuuta 2006 kello 13.35 (UTC)
Niin. Väitteelle " osa keskustalaisista vierastaan nimitystä porvariyhteistyö ajatellen sen koskevan lähinnä vain oikeistoa, tässä tapauksessa kokoomuslaisia." ei välttämättä löydy helposti kirjallista lähdettä, mutta yleisen elämänkokemuksen perusteella voidaan arvioida, että se pitää paikkansa.
Kokoomus-keskusta yhteistyön nimeämisen sinivihreäksi olen kuullut Jyrki Kataisen suusta ainakin kaksi kertaa tv:n presidentinvaalitulosillassa.--Teveten 9. helmikuuta 2006 kello 13.37 (UTC)
Ehkä tuo nyt menettelee, vaikka keskustaoikeistolla tarkoitetaan muutakin kuin yhteenliittymää (poliittisen kentän osaa tai asemaa poliittisella kentällä ("keskustaoikeistolainen")). --ML 9. helmikuuta 2006 kello 13.54 (UTC)