Keskustelu:Keskeytetty yhdyntä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Tutkimusten mukaan keskeytettyä yhdyntää käyttävistä naisista 20 prosenttia tulee raskaaksi vuoden sisällä." Minä en oikein ymmärrä tätä lausetta. Tarkoittaako se esimerkiksi, että joku osuus naisista tulee raskaaksi 11 kuukautta yhdynnän jälkeen? --TBone 20. huhtikuuta 2005 kello 18:44:36 (UTC)

Tarkoittaa ilmeisesti että seksiä aktiivisesti vuoden ajan harrastavista ja keskeytettyä yhdyntää ehkäisymuotona käyttävistä 20 prosenttia tulee raskaaksi. Otetaan siis ikään kuin vuoden mittainen jakso irrallaan tarkasteltavaksi.

Näin ilmeisesti, mutta sen varmaankin voisi myös sanoa selvemmin. Toinen asia joka askarruttaa on termit "liukastustippa" ja "touhutippa". Kuulostavat kovin puhekielen ilmaisulta. --TBone 20. huhtikuuta 2005 kello 18:54:59 (UTC)

"Se sopii myös henkilöille, jotka uskonnollisten vakaumusten vuoksi eivät voi käyttää muita ehkäisymenetelmiä." Eikö se vakaamus yleensä kiellä siemennesteen hukkaan menemisen eikä niinkään suoranaisesti ehkäisymenetelmiä? Ja tuossa keskeytetyssä yhdynnässä se menee myös hukkaan, jos se ei joudu emättimeen ja hedelmöittämään naista. Pitäisiköhän tuo kohta poistaa tai muotoilla uusiksi. – linnea 25. joulukuuta 2006 kello 10.27 (UTC)

Luotettavuus[muokkaa wikitekstiä]

"Nykyään ollaan yleisesti sitä mieltä, että keskeytetty yhdyntä ei ole luotettava ehkäisymenetelmä." Itselleni jo vuosikymmeniä sitten koulussa kerrottiin, että "keskeytettyä yhdyntää ehkäisykeinona käyttäviä henkilöitä kutsutaan vanhemmiksi". ;-) Toisin sanoen, keino on pahempi kuin hyödytön — se antaa valheellisen turvallisuuden tunteen.  –Kommentin jätti 130.234.5.138 (keskustelu)

Kieltämättä artikkelissa voisi enemmän korostaa tuota epäluotettavuutta. Hankala lähteistää kun tuosta löytyy monenlaista väitettä.. enkkuwikin artikkelissakin "failure rate" on lähteistettynä kaikkea 0,4% ja 25% väliltä. --Seegge (keskustelu) 11. helmikuuta 2014 kello 11.04 (EET)[vastaa]