Keskustelu:Kemijoki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paljonko Kemijoen vesistössä on vettä? Siis montako m3 keskimäärin kaikki uomat+ järvet?

nimi. janoinen

Se vaihtelee aika rajusti, patoaltaiden kohdalla leveys voi olla jopa pari kilometriä, muualla vähemmän.

Patoaltaiden vaihteluvälit kai pitäisi olla tiedossa, en tiedä ovatko ne julkista tietoa kuitenkaan. Mutta enpä ole kuullut että joku olisi laskenut joenuomien vesitilavuutta missään. Ainoa jokiin liittyvä tilavuus jonka tiedän on virtaama. 82.141.95.243 3. marraskuuta 2014 kello 12.21 (EET)[vastaa]

Venäjän puoli jokea[muokkaa wikitekstiä]

Jumalauta! Suomi on kuin joku Mars planeetta wiki sivulla, täysin muun maailman ulkopuolella.Ttälläinen asenne ja ilmapiiri on nykypäivänä muutenkin, ihan uusi ilmiö nationalismissa, muuta maailmaa ei ikäänkuin ole ollenkaan vain suomalaiset, ja suomalaisten maa, saamelaisetkin saa tutia. Kemijoki on osa suomen historiaa, esihistoriaa, merkittävä joki Vienan karjalan ja saamelaisten elinkeinojen kannalta, reitti Pohjanmereen. Sittemin väylä suomen asuttamista koskevaa historiaa ja tukimusta. Laitaisitte edes Venäjän puolen joen alkupään nimen ja kohdan. Googlemapsillä ei pitkälle pötkitä, joet ovat heikosti esillä.

Venäjän puoli jokea[muokkaa wikitekstiä]

Jumalauta! Suomi on kuin joku Mars planeetta wiki sivulla, täysin muun maailman ulkopuolella.Ttälläinen asenne ja ilmapiiri on nykypäivänä muutenkin, ihan uusi ilmiö nationalismissa, muuta maailmaa ei ikäänkuin ole ollenkaan vain suomalaiset, ja suomalaisten maa, saamelaisetkin saa tutia. Kemijoki on osa suomen historiaa, esihistoriaa, merkittävä joki Vienan karjalan ja saamelaisten elinkeinojen kannalta, reitti Pohjanmereen. Sittemin väylä suomen asuttamista koskevaa historiaa ja tukimusta. Laitaisitte edes Venäjän puolen joen alkupään nimen ja kohdan. Googlemapsillä ei pitkälle pötkitä, joet ovat heikosti esillä. Saamelaisille oma wikisivu koskien jokia? Älyvapaata, saa olla vapaa älykyydestä.