Keskustelu:Kazanin kaanikunnan valloitus 1552

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Kazanin valloitus on punalinkki. Eikö tämän pitäisi olla sillä nimellä? Englanninkielinen artikkeli siirrettiin juuri vuosiluvuttomalle nimelle, eikä muissakaan kieliversioissa tunnuta käyttävän vuosilukutarkennetta. Jafeluv (keskustelu) 19. huhtikuuta 2013 kello 12.56 (EEST)

Moi! Kuten huomaat, en kovin usein kirjaudu suomi-Wikiin. Mielestäni tuo vuosiluku on hyvä pitää mukana. Perustelen sitä sillä, että Kazan on moneen kertaan valloitettu, mutta kaikista valloituksista tämä vuoden 1552 on se, joka eniten vaikutti venäläisten ja tataarien myöhempään historiaan. Jokaisessa muunkielisessä sivussa itse vuosiluku on kyllä ilmoitettuna joko tekstin alussa tai infolaatikossa. Minusta ”Kazanin valloitus” voisi olla vaikka jonkin leikin nimi, mutta jos maailmanlaajuinen stantardointi vaatii yhdenmukaisuutta, niin siirrettäköön sivu. - Arto (keskustelu) 15. heinäkuuta 2013 kello 12.13 (EEST)
Ei maailmanlaajuinen standardointi mikään itseisarvo ole, ja voi toki olla että termi on muilla kielillä yksikäsitteisempi kuin suomeksi. Esimerkiksi englanniksi puhutaan Kazanin piirityksestä, ja valloitushan voi tapahtua myös ilman piiritystä. Jos artikkelin nimi on selvempi vuosiluvun kanssa niin pidetään se ihmeessä mukana. Jafeluv (keskustelu) 15. heinäkuuta 2013 kello 22.55 (EEST)
Hyvä päätös! - Arto (keskustelu) 5. elokuuta 2013 kello 09.05 (EEST)

Muutoksia[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin juuri artikkelin Kazanin piiritys. Vaihdoin tämän artikkelin nimeä selvyyden vuoksi, sillä Kazan oli myös kaanikunnan pääkaupunki, jota Venäjä piiritti ja jonka se valtasi samana vuonna. Vaihdoin kielilinkit, sillä ne ohjasivat nimenomaan kaupungin piirityksestä kertoviin muunkielisiin artikkeleihin, ei siis koko kaanikunnan valtaamisesta ym. kertoviin. Piirityksiäkin oli monta, joista Iivana Julman tekemistä kerrotaan tässä piirityksessä kertovassa artikkelissa. Ehkä sekin pitäisi siirtää, mutta jääkööt siihen kunnes seuraava Kazanin piiritysartikkeli kirjoitetaan. --Ukas (keskustelu) 18. kesäkuuta 2016 kello 05.06 (EEST)