Keskustelu:Karvoitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

No niin, tämä sivu kaipaisi kielenkäytön siistimistä. Se on muutenkin kirjoitettu hyvin epätieteelliseen tyyliin, ilmeisesti kirjoittajan omien näkemysten mukaiseksi. Kommentin jätti 130.232.131.31 (keskustelu – muokkaukset)

Ainakin ne kohdat voisi ottaa pois, joissa lukee, että jotkin fetisistit ovat sitä ja sitä mieltä, koska aina löytyy vastakkaista mieltä olevia fetisistejä. Tästä aiheesta voi kirjoittaa niin ihmisbiologian, evoluutiobiologian, etologian kuin muodin historian näkökulmasta. Voisiko kappaleita jotenkin lajitella käsittelytapojen mukaan? No, ei ole vielä juuri lajiteltavaa. -Jean d'Arc

Ja todellakaan sanat tyyliin "Persekarvoitus" eivät kuulu mihinkään vakavasti otettavaan tietosanakirjaan. Eri asia sitten jos tästä on tarkoitus tehdä joku teinien leikkikenttä. Kommentin jätti 130.232.131.31 (keskustelu – muokkaukset)

Ei kuulosta asialliselta, ei, joten saa korjata - se on nopeampaakin kuin kirjoittaminen siitä, että jokin on pielessä. Eli rohkeasti muokkaamaan vain jos parannettavaa näkyy! Korjasin tuon mutta artikkelia varmasti edelleen voisi parantaa tietosanakirjamaisempaan suuntaan. Kommentin jätti TJ (keskustelu – muokkaukset)

Kummaa tekstiä[muokkaa wikitekstiä]

Mistä tällainen tieto on peräisin? "Entisaikoina loisien häpykarvoitukseen pesiytymisen estämiseksi häpykarvoitus ajeltiin ja korvattiin keittämällä puhdistettavalla peruukilla." Tätä ei lukenut ainakaan Toivo Vuorelan "Suomalainen kansankulttuuri" -kirjassa eikä jossakin Kaari Utrion kirjassa, jonka nimeä en muista. -Jean d'Arc 1. kesäkuuta 2005 kello 09:46:04 (UTC)

"Myös monille naisille kasvaa viikset, mutta he leikkaavat ne pois." Käsittääkseni niitä höytyviä nenän alla ei sanota viiksiksi.

Niin, ja eri puolilla maailmaa ja eri aikoina on ollut eri näkemyksiä siitä, millainen on se oikea karvoistus. Tästä voisi olla artikkelissa, jos olisi asiallisia lähteitä asiasta. -Jean d'Arc 1. kesäkuuta 2005 kello 09:46:04 (UTC)