Keskustelu:Karuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haluaisin vaan sanoa, että noi kylännimet on tehty silloin kun alueella asui paljon ruotsinkielisiä, nykyään käytetään suomennettuja nimiä. Tiedän, koska asustelen Karunan tienoilla :) --Warlord 23. heinäkuuta 2005 kello 12:47:27 (UTC)

Voitko ystävällisesti lisätä kyseisten paikkojen suomenkieliset nimet? --Nimistömaakari 28. heinäkuuta 2005 kello 15:54:04 (UTC)

Nyt kun sen sanoit, niin tunnen itseni tosi typeräksi. Sehän minun olisi pitänyt tehdä eikä valittaa sinulle! Juuri nyt en kaikkia muista, joten laitan vain pari ja teen loppuun myöhemmin.--Warlord 28. heinäkuuta 2005 kello 19:05:28 (UTC)

Sivusin asiaa alla, eli Sauvon ja Karunan historioissa (kaksi osaa) on selostettu ja lueteltu nuo kylien nim ien suomentamiset. --Urjanhai (keskustelu) 12. heinäkuuta 2020 kello 12.50 (EEST)

Jelppiä[muokkaa wikitekstiä]

Olen juuri kirjautunut uutena käyttäjänä, enkä vielä tahtoisi sekoittaa jo hyvin alkanutta Karunasivua. Olisi korjattavaa... Päistärpää nimi on väärin, se on oikeasti Päisterpää. Karunalla on kotisivut www.karuna.fi, elikkä olisi linkittämishommia.  –Kommentin jätti Mirkku-66 (keskustelu – muokkaukset)

Perustamisvuodet[muokkaa wikitekstiä]

Museoviraston mukaan kappeliseurakunta perustettu 1681 ja se itsenäistyi kirkkoherrakunnaksi 1908. Uudessa Suomettaressa vuodelta 1908 on Kärkniemen kartanon omistajan kuolinilmoitus. Omistajan mainitaan mm. toimineen Karunan kuntakokouksen puheenjohtajana 12 vuotta. Tämän perusteella Karunan kunta on siis perustettu jo 1800-luvun puolella. --Raksa123 (keskustelu) 4. heinäkuuta 2020 kello 13.25 (EEST)

Kappeliseurakunnissakin oli pitäjänkokouksensa kunnallisasetuksen myötä ja nimityksen saattaa mennä sekaisin. Tosin on mahdollista, että Karunan kunta olisi 1800-luvun puolelta. Sen kuuluisan jonkun pitäisi käydä kirjastossa lukemassa Sauvon ja Karunan historiaa. --Vnnen (keskustelu) 11. heinäkuuta 2020 kello 22.58 (EEST)
Istuin siellä pitkään, mutta kun tutkin jotain muuta jonkun muun paikkakunnan historiasta niin Karuna jäi vain vilkaisulle silloin. Sauvosta ja Karunassa on hyvät uudehkot historiat. Siellä on mm. noista kylänni mien suomentamisista joihin viitattiin yllä, tieto, että nimiä suomennettiin joskus 1930-luvulla, mutta kun kaikki ehdotetut suomennokset eivät vakiintuneet, niin listaa tarkistettiin myöhemmin (en nyt enää muista kerranko vai kaksi). Silloin siis saa varmaan kylännimet lähteistää todella tarkasti, ja kotuksen lähteistä tarkistaa mikä on nykyinen käytössä oleva. Kunnat joista on uudehko pitäjänhistoria, ovat todella kiitollisia muokattavia.--Urjanhai (keskustelu) 12. heinäkuuta 2020 kello 12.48 (EEST)