Keskustelu:Kardinaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on suositeltu artikkeli.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Artikkelin arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 14. elokuuta - 28. elokuuta 2007

Kardinaali[muokkaa wikitekstiä]

Hiukan vaihtelua paaviartikkeleihin – kardinaaliartikkeli! Tämä artikkeli on kuitenkin vielä aika keskeneräinen käännös englanninkielisestä Wikipediasta, joten tärkein tehtävä lienee etsiä artikkelin tiedoille kunnolliset lähteet. Olisiko lähteiden lisäksi muita parannusehdotuksia? --Green Bonsai 14. elokuuta 2007 kello 15.50 (UTC)

Kannattaisikohan taulukoida esimerkiksi kardinaalien hierarkia tai yleisestikin ottaen vatikaaninen tai katolinen hierarkia? Joko tyyliin "Osa artikkelisarjasta" tai käyttää (mielestäni hieman puuttellista) mallinnetta: Malline:Kirkon_virat. Ja ei haittaisi kritiikkiosio joko leivottuna leipäteksteihin tai omana otsikkona. --Peltimikko 17. elokuuta 2007 kello 08.03 (UTC)
Minkälaista kritiikkiä olet ajatellut? Mieleeni ei nyt tule heti itse kardinaalin arvoon kohdistuvaa kritiikkiä, eikä ehkä yksittäisiä kardinaaleja kohtaan esitetty kriitikki kuulu juuri tähän artikkeliin. --Green Bonsai 17. elokuuta 2007 kello 13.28 (UTC)
Aiheesta en juurikaan tiedä, enkä osaa kovinkaan analysoivaa parannushedotusta antaa. Onko kardinaaleiksi valittu kautta aikain tasapuolisesti eri ihmisryhmien edustajia? Esim. Koska ensimmäinen musta kardinaali valittiin tai muuta vastaavaa. Tätä ei kannata tietenkään alkaa väkisin vääntämään, jos aiheetta ei olla kritisoitu merkittävästi.--qWerk 17. elokuuta 2007 kello 15.15 (UTC)
Ainakin osiossa Historia on hiukan kardinaalinimitysten kansainvälistymisestä ja osiossa Jakautuminen maanosittain kerrotaan epätasapuolisuudesta eri maankolkkien välillä. Ehkä aiheesta voisi yrittää saada jotain aikaiseksi. --Green Bonsai 17. elokuuta 2007 kello 17.54 (UTC)
Kirjoitin kappaleen Kardinaalijärjestelmän epäkohdat. --Green Bonsai 19. elokuuta 2007 kello 07.57 (UTC)

Miksi artikkeli [Kardinaali] on etusivulla (19.2 klo 18:20) suositeltuna artikkelina. Eikö se ole hyvinkin uskontopohjainen artikkeli, jota ei pitäisi suositella alkuunkaan? Kommentin jätti 130.233.243.229 (keskustelu – muokkaukset).

Miksi uskontoon liittyvää artikkelia ei muka voisi valita suositelluksi sivuksi? Wikipediassa yhteisö äänestää laadukkaiden artikkelien kohdalla, riittääkö niiden laatu suositelluksi sivuksi, ja jos yhteisö niin päättää, niin mikä tahansa laadukas artikkeli aiheesta riippumatta voidaan valita suositelluksi ja siten esitellä etusivulla. Tietenkin myös esimerkiksi uskontokriittisestä aiheesta voi tulla suositeltu sivu, jos joku vaivautuu asiasta laadukkaan artikkelin kirjoittamaan ja yhteisö katsoo sen tarpeeksi laadukkaaksi. --Green Bonsai 19. helmikuuta 2008 kello 17.26 (UTC)
Tosiaan, artikkelin aiheella ei pitäisi olla suurta merkitystä suositeltavuuden kannalta. Kaikista aiheista ei saa kunnon artikkelia ja joitain ei ole siveellistä laittaa etusivulle, mutta Kardinaalihan ei ota kantaa jumalan mahdolliseen olemassaoloon. Lab-oratory 19. helmikuuta 2008 kello 17.44 (UTC)