Keskustelu:Kansanpuolue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vastauksena kritiikkiin joka tuli käyttäjäkeskustelu-sivulleni näiden kahden puolueen yhdistämisestä...

Se että kaksi samannimistä puoluetta löytyy samalla hakusanalla ei ole mielestäni minkään sortin kannanotto siihen edustivatko puolueet mahdollisesti lainkaan samanlaista poliittista linjaa (henkilökohtaisesti en ole perehtynyt kummankaan puolueen historiaan enkä omaa erityisemmin mielipidettä asiasta). Kyse on mielestäni yksinkertaisesti siitä että tietosanakirjassa hakusanalla "Kansanpuolue" pitää löytyä tietoa kummastakin samannimisestä puolueesta. Vrt. esim. historisismi"-artikkeli jossa selvitetään ko. käsitteen kaksi lähes päinvastaista merkistystä.

Jos joku tarkemmin perehtynyt haluaa tässä selventää puolueiden eroa, sen voi artikkeli-tekstissä toki tehdä.

Ravelre 18:37 heinä 10, 2004 (UTC)


Silloin pitäisi tehdä disambig-sivu eli Tarkennus-sivu asiasta, mutta itse erilliset sisällöt tulisi pitää omina artikkeleinaan. Wikipedian periaatteiosiin kuuluu juuri se, että erilliset asiat ovat kukin omina artikkeleinaan. Saman sanan monikäyttöongelmia hoidetaan juuri Tarkennussivua käyttämällä. Katso http://en.wikipedia.org/wiki/Disambiguation_page

Olisi mukava jos palauttaisit tilanteen sellaiseksi kuin se oli ennen yhdistämisiäsi, sillä se tilanne oli lähempänä tavoitetilaa, ja siitä myös on helpompi jatkaa kohti wikipedia-periaatteiden mukaista lopputulosta, kuin tuosta nyt luomastasi tilasta. 213.243.157.114 18:48 heinä 10, 2004 (UTC)


Havaitsin että nyt on tarkennussivu luotu. Muuten hyvä, mutta vastoin Wikipedian periaatteita, nyt on kadonnut aihekohtaisten artikkeleiden historia, niin että tekstin syntyminen on hyvin vaikeasti tarkastettavissa. Sen takia olisi ollut parempi, että vanhempi tilanne olisi palautettu, ja siitä olisi "oikeaoppisemmin" lähdetty eteenpäin. Linkit puolestaan on yhä korjaamatta. 213.243.157.114 21:35 heinä 10, 2004 (UTC)

Historia on toki uudelleenohjaussivuilla vielä historia-linkin takana. Periaatteen vuoksi noita uudelleenohjaussivuja ei saisikaan poistaa, jotta historia nimenomaan säilyy. Mutta se on siis tallella. Nyt on hyvä! --Toni 21:45 heinä 10, 2004 (UTC)

Toni-Lussmu: Arvostelukykysi pettää. Nyt ei ollut hyvä. Lisäksi et tunnu perehtyneen Wikipedian ohjeistukseen siltäkään osin, josta tulee ilmi että redirectien takaa historiaa on VAIKEA nähdä (ihan niin kuin arkistohistoriastakin, jonne aiemmin olet yrittänyt työntää itsellesi kiusallista keskustelua). Wikipedian periaatteissa näkyy (jos perehtyisit niihin) että artikkelin siirto sivulta toiselle pitäisi tehdä move-toiminnolla.213.243.157.114 22:11 heinä 10, 2004 (UTC)