Keskustelu:Kannibalismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ainakin tuo New York-juttu lienee fuulaa. Mistään en ole löytänyt viitettä asiaan. En uskaltanut vain itse poistaa sitä pari pv sitten, ajattelin että taas joku urputtaa....MikP 5. joulukuuta 2004 kello 15:32 (UTC)

Ja sitten voisi lukea Stuart Hallin Identiteetti-kirjan juttuja kannibalismista ja karibuista etc niin voisi saada jutunkin aikaan :-) MikP 5. joulukuuta 2004 kello 15:46 (UTC)


"Kristittyjen ehtoollisessa tapahtuu symbolista ihmissyöntiä. Katolisen dogman mukaan leipä ja viini muuttuvat oikeaksi Kristuksen vereksi ja lihaksi ehtoollisessa."

Periaatteessa kyllä, mutta:

"Kristittyjen opin lähtökohtana on pidetty uskoa vihollisen lihan syömisestä sen voimien saamiseksi itselle. Tämä ilmenee eri tavoin, esim. syömällä tiikerin penis seksuaalisen kyvykkyyden saavuttamiseksi."

Mitäköhän mahtaa artikkelin kirjoittaja käyttää lähteenä? Kristittyjen opin lähtökohtana pidettäneen Jeesuksen opetuksia ja Uutta Testamenttia, joissa ei tietääkseni ole mainintaa ihmissyönnistä. Vihollisen lihan syöminen on vastoin mm. 5. käskyä: Älä tapa!

Jotain erikoista ateistista propagandaa kyllä tuo. (Lisäksi tuo tiikeri-stoori lienee irrallinen asiaan liittymätön esimerkki)

Antropofagi vs. kannibaali[muokkaa wikitekstiä]

Äsken tuli Jimiltä dokumentti Andien lento-onnetomuudesta -72, jossa eräs henkiinjäänyt sanoi, että kannibaali on henkilö, joka tappaa ihmisen syödäkseen tämän. Eli hänen mukaansa eri asia, kuin antropofagi (antropofagista ei ole artikkelia, vain ohjaussivu tänne). –Crimson Cherry Blossom™ 26. huhtikuuta 2011 kello 22.27 (EEST)[vastaa]