Keskustelu:Kakadut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

BirdLife Suomen maailman lintujen suomenkielisessä nimistössä[1] kakadut nimistä heimoa ei ole, vaan on 2 sukua, mustakakadut ja töyhtökakadut. BirdLife Suomen luettelo on virallinen Suomessa käytettävä linnunnimiluettelo. Mistä on tempaistu tuo kakadujen heimo?

  1. BirdLife Suomi

- Tikkakit 18. tammikuuta 2008 kello 17.25 (UTC)

Hienosti huomattu, luultavasti sitä on joskus pidetty omana heimona tai sitten on vain tehty en-wikipedian pohjalta suoraan. Veikkaisin että Kakadut olisi nykyään alaheimo Cacatuinae, kuten fr-wikipediassa. Cacatuinae --TJK 18. tammikuuta 2008 kello 19.34 (UTC)

Käytäntö on kovin vaihtelevaa. Mielestäni meidän suomenkielisessä Wikipediassa pitää noudattaa virallista suomalaista nimistöä. Jos ja kun se muuttuu, niin muutetaan sitten luokittelua.Tikkakit 18. tammikuuta 2008 kello 22.25 (UTC)
Niin pitää, vahvasti vaikuttaa että kyseessä on nykyään alaheimo. Tässä vielä toinenkin lähde sille Itis.gov. Sama ongelma oli minulla darwininsirkuissa, joka oli luokiteltu Emberizidae-heimoksi. --TJK 19. tammikuuta 2008 kello 08.54 (UTC)

Täältähän ne tiedot on luultavasti otettu: BirdLife Suomi --TJK 19. tammikuuta 2008 kello 11.39 (UTC)

Ei ole, se on vanha luettelo niin kuin siinä sivun oikessa reunassa sanotaan. Täällä on ajantasainen luettelo BirdLife Suomi. Siinä on vain 1 heimo Psittacidae, jossa on lukuisia sukuja. HUOM! Kun lukee tätä luetteloa, pitää huomata että siitä puuttuvat kokonaan lahkojen nimet, sillä lahkot ovat parhaillaan valtavan remontin alla. Vasemmassa reunassa on heimojen juokseva numerointi, Papukaijat on heimo numero 067. Alaheimoja ei ole. Alaheimo darwininsirkut, sellaista ei ole, ovat vain nuo maasirkut, puusirkut etc. Mistä olet saanut tuon alaheimon, itiksestäkö?Tikkakit 19. tammikuuta 2008 kello 12.24 (UTC)

Niin, itse käytän uutta tiedostoa pohjalla, mutta ilmeisesti artikkelin tekijä on käyttänyt vanhaa pohjaa ja nimennyt Kakadut omaksi heimoksi. Darwininsirkut vasta ihme juttu onkin, sitä kun ei näy edes vanhassa arkistossa. Tein väliaikaisen ratkaisun laittaessani darwininsirkut alaheimoksi, kuten näyttää olevan mm. täällä. Siitähän minulla ei ole tietoa onko se lopulta oikein, mutta ainakin oikeampi kuin ennen. --TJK 19. tammikuuta 2008 kello 12.46 (UTC)

Kakadut ei ole ainakaan oma heimonsa, sillä BirdLifen muutetuissa heimonimissä "kakadut Cacatuidae" on korvattu nimellä "papukaijat Psittacidae". Ilmeisesti se sitten on alaheimo, niin kuin ITIS:ssä mainitaan. --Compance 30. marraskuuta 2010 kello 21.50 (EET)[vastaa]