Keskustelu:Kaikkivoipaisuuden paradoksi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisäsin johdantokappaleeseen viitteet englanninkielisestä artikkelista. Poistin samalla lähteetön-huomautuksen. Siihen sisältynyt lisäkommentti olisi ollut fiksumpi laittaa tänne keskustelupalstalle. Itse keksittyjä nuo paradoksin ratkaisuyritykset tuskin ovat kuten kommentoija väittää. Vaikka viitteet puuttuvat, on tekstissä/otsikoissa selkeät viittaukset tunnettuihin ratkaisuja esittäneisiin henkilöihin.--LemonKing 1. huhtikuuta 2008 kello 09.53 (UTC)


Sivun muutoshistoriasta käy ilmi, että Markka93 (minulle tuntematon) näyttää kovasti haluavan viitata internet-projektissani olevaan artikkeliin, jossa kaikkivoipaisuuden paradoksiin liittyvää semanttista ongelmaa käsitellään mielestäni täysin kiihkottomasti ja analyyttisesti. Jisis näyttää yhtä kovasti haluavan poistaa linkin ja vetoaa siihen, että kyseessä on yksityishenkilön sivu. Wikipedian linkitysperiaatteiden mukaan "tiukasti aiheessa pysyvä, epäkaupallinen ja pieni hyötysivusto" on rajamailla oleva linkki, ei automaattisesti hylättävä linkki. Sama pätee yksityishenkilöiden kotisivuihin ja blogeihin. Siinä tapauksessa, että tutkijan sivut on julkaistu organisaation nimen alla, ne eivät ole rajamailla.

En ole nimekäs tutkija eikä r*******s.net ole organisaatio, mutta kyseinen sivu ei ole henkilökohtainen kotisivuni (joka sijaitsee toisaalla), vaan julkinen, lähdeviitteistetty artikkelikokoelma ja tutkimusprojekti. Minulle on samantekevää, viittaako juuri minun artikkeliini yksikään toinen sivusto, mutta kummastelen muokkausnahinaa. Nähdäkseni aiheen käsittelyyn toisi olennaista lisäarvoa ymmärrys siitä, että monet kaikkivoipaisuusparadoksit ovat sisäisesti ristiriitaisia lauseita, joilla ei ole todistusvoimaa. Jos on Wikipedian periaatteiden vastaista auttaa ihmisiä löytämään tämä tieto yksityishenkilön laatimasta artikkelista, Jisis tekisi hyvin selittäessään Markka93:lle, millä validilla tavalla hän voi parantaa nykyistä, hieman suppeaa ja yksipuolista wikisivua. 217.140.255.125 13. elokuuta 2010 kello 23.30 (EEST) --Jasu Markkanen

Kiitos asiallisesta viestistäsi. Vaikka kyseinen sivu ei ole henkilökohtainen kotisivusi, vastaat infosivun mukaan sen hallinnoinnista ja tuotat sen sisällön. Kyseessä on siis yksityishenkilön sivu, jonka periaatteessa kuka tahansa voi nettiin perustaa (en arvioi lainkaan sivustosi sisältöä). Aiheesta muualla -osio on yksi ongelmallisimpia osioita Wikipedian artikkeleissa. Tarkoitus on, että se ei kasvaisi kohtuuttoman suureksi. Yksityishenkilöiden hallinnoimia sivuja on valtavasti, ja ne joudutaan yleensä karsimaan ellei kyseessä ole tunnustettu asiantuntija. Englanninkielisen wikipedian ohje on kattavampi ja auttaa ymmärtämään asiaa, vaikkei se täällä suoraan pädekään. Mitä tulee kysymykseen artikkelin parantamisesta, se tulisi tehdä siten, että laajennetaan artikkelia ja viitataan luotettaviin lähteisiin. Myös aiheesta muualla -osioon tulisi lisätä linkkejä yleisesti hyväksyttyyn tutkijoiden tai oppineiden julkaisemaan materiaaliin, jota kyllä löytyy myös verkosta. --Jisis 14. elokuuta 2010 kello 00.01 (EEST)

Hölmö paradoksi[muokkaa wikitekstiä]

Kaikkivaltias luultavasti tietää mitä tekee (Stephen Hawking), tässä on filosofit taas ajatelleet itse itsensä pussiin, jota ei ole olemassakaan (mikä on kyllä hyvin tyypillistä). Kuulin jostakin vitsin tästä mukaparadoksista: ainakin Kaikkivaltias voi tehdä niin ison kiven, että sen paino riittää litistämään moisiin aikaansa tuhlaavat pahvipäät, nimittäin itsensä. Mikäli siis haluaa. Kaikkivaltiasta tuskin kiinnostaa piruilla, niin kuin me--81.175.209.78 26. kesäkuuta 2011 kello 14.55 (EEST)