Keskustelu:Kaasu-nestejousitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Otsikon oikea kirjoitusasu[muokkaa wikitekstiä]

Jos nyt mitään ymmärrän Citroënin jousituksesta, siinä ei ole kaasunestettä vaan kaasua ja nestettä. Rinnasteisten osien väliin tulee yhdysmerkki, kuten Kielikellon sivulta (kohta Rinnasteisten osien välissä) saamme lukea. Autoalan väki ei ole erityisen perehtynyt kielenhuoltoasioihin vaan jousien toimivuuteen, joten netti on täynnä väärinkirjoitusta. Otsikko pitäisi siis olla Kaasu-nestejousitus, kuten sen aiemmin siirsin. --Abc10 (keskustelu) 26. syyskuuta 2016 kello 14.08 (EEST)

Kielenhuoltoasioissa voi ensi hätään katsoa Kielitoimiston sanakirjasta, jossa hakusana on kaasunestejousitus. --Jmk (keskustelu) 26. syyskuuta 2016 kello 19.14 (EEST)
Hätä ei ole kovin suuri, mutta ikävä, jos Kotus on yhdessä paikassa yhtä mieltä ja toisessa toista mieltä. Jos jaksat pureutua asiaan vielä lisää, soita Kielitoimiston neuvontaan ja esitä sinne tämä ristiriita. --Abc10 (keskustelu) 26. syyskuuta 2016 kello 19.40 (EEST)
Kun Kielitoimiston sanakirja on meillä hyväksytty nimistölähde, niin voimme mainiosti näin ensi alkuun noudattaa sitä – semminkin kun sanakirja on tässä sopusoinnussa todellisen kielenkäytön kanssa. Jos haluat esittää käyttöön oppitekoista uudennosta, voit varmaan keskustella asiasta vaikkapa sanakirjan tekijäin kanssa. --Jmk (keskustelu) 26. syyskuuta 2016 kello 19.45 (EEST)
Kun periaatteessa olet aina eri mieltä minun kanssani, pidä hyvänäsi. --Abc10 (keskustelu) 26. syyskuuta 2016 kello 20.01 (EEST)
Hei, tämä väliviivaton nimitys on virheellinen. Kysyin yrityksemme kielenhuoltajalta, ja hänen saamansa tiedon mukaan Kielitoimiston sanakirjan väärä muoto on peräisin vanhasta Perussanakirjasta, ja korjattu muoto kaasu-nestejousitus yritetään saada verkkosanakirjan seuraavaan päivitykseen. --Tilapäinen tunnus (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 16.00 (EEST)
Kiitos tiedosta, jäädään odottamaan. --Abc10 (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 20.47 (EEST)