Keskustelu:Käsijarrukäännös

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huomattavan puutteellinen artikkeli. Kuka tahansa voi mennä tuota kokeilemaan niin pieni tehoinen auto ei lähde minkäänlaiseen luisuun pelkällä kaasulla vaikka olisi kuinka takavetoinen. Artikkeli vaatisi huomattavaa päivitystä tai omasta mielestäni jopa poistamista koska todellinen asia sisältö on olematon. –Kommentin jätti 80.220.163.15 (keskustelu)

Puutteellinen #2[muokkaa wikitekstiä]

Puutteelliset tiedot kyllä taas jälleen.

  1. 1 Ohjeissa sanotaan että käsijarrua käytetään heti kun auto on alkanut kääntymään. Auto kääntyy samantien kun rattia kääntää. Oikeammin sanottuna käsijarrua pitäisi käyttää aikasintaan silloin kun painopiste on siirtynyt auton uloimpaan reunaan (huom, jousitus). Jos aloitan ratin kääntämisen ja ratti on käännettynä vasta vaikka 5 astetta kun vedän käsijarrun päälle, ei auto lähde sivuluisuun millään.
  1. 2 Ohjeissa käsijarrukäännöksen päätteeksi vapautetaan käsijarrusta ja painetaan kaasua. Missään vaiheessa ei alunperinkään neuvottu painamaan kaasua, eikä vapauttamaan kaasua.

Lisäksi tuo ohje on virheellinen muutenkin. Itse ainakin tehnyt käsijarruja talvella siten, että jos vaikka tasakaasulla ajaisi muuten, niin nimenomaan lisään kaasua ennen käsijarrun käyttämistä, ja pidän kaasun yllä jotta vauhti ei tyssää kesken kaiken. Kun auto on kääntynyt halutusti niin käsijarru veke ja jatketaan normaalisti ajoa. Ei sitä kaasua oteta pois ennen käsijarrun käyttämistä tai lisätä vasta kun käännös jo tehty, muuten se vauhti loppuu kesken ja auto ei kulje sivuluisussa.

  1. 3 Käsijarrukäännökset ei oman kokemuksen mukaan oikein suju takavetoisella autolla, eri asia jos olisi drifti-käyttöön suunniteltu hydraulinen käsijarru. Esim,. itsellä on juuri täysin rempattu kaikki jarruosat taakse (satulat kaikkine osineen, palat, jarrulevyt, kaikki uutta osaa). Käsijarru pitää loivassa ylämäessä auton aloillana jo toisella "naksulla", vaan ei talvellakaan käsijarrukäännökset onnistu vaikka kuinka vetää käsijarruun 8 "naksua" päälle (kytkin tietty pohjassa)