Keskustelu:Kärkölän kirkko (Pusula)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Näköjään on myös ohjaus Kärkölän kyläkirkko, mutta lähteissä taitaa pelkkä "Kärkölän kirkko" olla tästä(kin) yleisempi?--Urjanhai 7. syyskuuta 2011 kello 08.50 (EEST)

Seurakunnan sivulla [1] nimellä Kärkölän kirkko. Kyläkirkko lienee vain kuvaileva nimitys. Niin kauan kuin toisesta ei ole tehty artikkelia, tarkennetta ei kai ole tapana käyttää. --Abc10 7. syyskuuta 2011 kello 10.09 (EEST)
Joka tapauksessahan kun Päijät-Hämeen Kärkölän kirkko on itsenäisen seurakunnan pääkirkko, ja tämä on Nummi-Pusulan ja aiemmin Pusulan seurakunnan sivukirkko, niin ensin mainitulle (ainakin sitten kun artikkeli on) kuuluisi täsmenteetön nimi. Mutta voihan tuo tietysti tälläkin nimellä olla sen aikaa, kun sitä ei ole (äkkiäkös sen nyt tekeekin). Joskin toisaalta tähän viittaavissa linkeissä taitaa olla joukossa Päijät-Hämeen linkkejä, ja pienempi vaiva kuin muuttaa ne väliaikaisesti lienee tehdä toisestakin kirkosta saman tien artikkeli.--Urjanhai 7. syyskuuta 2011 kello 12.59 (EEST)
No nyt loin artikkelin Kärkölän kirkko (Kärkölä), jolloin voidaan harkita tuleeko sivusta Kärkölän kirkko sille uusi nimi vaiko täsmennyssivu. Mutta kun kyseessä on itsenäisen seurakunnan pääkirkko, niin ehkä täsmenteetön nimi sille voisi olla selvempi. (Mutta tämä nyt ei ole mikään ehdoton kanta.) --Urjanhai 7. syyskuuta 2011 kello 13.18 (EEST)
Siirsin nyt sivun ylläolevan keskustelun ja artikkelisivujen mallineissa esitettyjen toiveiden mukaisesti. Joku asiaa paremmin tunteva voinee korjata wikilinkit, jos on tarpeen (vai joko se tuli tehdyksi)? --Alcedoatthis 7. syyskuuta 2011 kello 13.33 (EEST)
Taisipa tulla, vaikken niin asiaa tunnekaan.--Urjanhai 7. syyskuuta 2011 kello 13.40 (EEST)
Tämä on hyvä näin. --Abc10 7. syyskuuta 2011 kello 15.03 (EEST)

Tarkemmin informoituna kerron että kirkko on tosiaan kyläkirkko. Seurakunta ei sitä omista vaan sen ja kirkkomaan omistavat kyläläiset, ja Pusulan (alue)seurakunta tai nykyisin kai Lohjan seurakunta vastaa siitä käytännössä, koska esimerkiksi hautausmaan hoidosta ei lain mukaan voi muu yhteisö vastatakaan. Omistuksesta on olemassa viralliset dokumentit. --Abc10 (keskustelu) 21. heinäkuuta 2013 kello 18.38 (EEST)