Keskustelu:Jyväskylän maalaiskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maalaiskunta on suhtautunut asiaan [kuntaliitos] yleensä kielteisesti. 2000-luvulla se on perustellut kielteistä kantaansa mm. kaupungin velkaantuneisuudella ja kaupungin sosiaalisilla ongelmilla.

Tämä näyttää olevan viimeisen kuukauden vaivannut asia. Löytyykö jotain tähän viittaavaa lähdeviitettä, niin asiahan on minusta harvinaisen selvä. --Mikko Paananen 7. huhtikuuta 2006 kello 19.47 (UTC)

Maalaiskunnan johto tykkää palkoistaan. Maalaiskunnassa on asukkaita n. 40000 ja jyväskylässä n. 60000 jos opiskelijat lasketaan pois. Jyväskylässä on n.tuplasti kalliimmat asunnot neliötä kohti mistä huolimatta kaupungin asukkailla on henkeä kohti suuremmat asunnot, eikä kukaan halua naamaansa maaalaisen leimaa jos vain rahaa on asua kaupungissa - silti jokin maalaisjuntti oli englanninkielisessä artikkelissa sanonut että maalaiskunnassa asuisi koulutetumpaa väkeä ja väittänyt järjettömiä juttuja kaupungista (väkivaltatilastoissa kun näkyvät maalaiskuntalaiset, eli esim. tampereella näkyvät hervantalaiset, verrata voi palokkalaisiin ja vaajakoskelaisiin, jotka kuitenkin jyväskylässä asuvat muualla vaikka saman poliisiaseman piirissä ovatkin ja kaupungissa käyvät putkassa)

Mlk:lta puuttuu rakennusvalvonta: ei kannata lapsiperheen muuttaa mlk:aan Keskustelua mlk:n homekouluista esim. http://keskisuomalainen.protacon.fi/?alue=13&id=105961&threadid=105203&start=0&order=0&noheader=0#105961 (jupsan, 29.12.06)

Selitys homekouluista ja koulujen tasosta ei kuulosta kovin neutraalilta. Saisiko asiaan jonkinlaisia lähteitä jotka olisivat helpohkosti jonkun tarkistettavissa? --Tirkka 23. helmikuuta 2008 kello 23.56 (UTC)