Keskustelu:Jyrki Haapala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Keskustelu aiheesta Jyrki Haapala[muokkaa wikitekstiä]

Jyrki Haapala on suomalainen tanssija ja koreografi, joka on toiminut merkittävällä tavalla maamme nykytanssin saralla viimeisen vuosikymmenen ajan. Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta hän mm. valittiin ainoana suomalaisena tunnetun belgialaisen koreografi Anne Teresa de Keersmaekerin the X-group kokeelliseen tanssiryhmään tanssikoulu P.A.R.T.S:n yhteydessä http://www.parts.be/

Haapala on myös toiminut tanssijana merkittävien suomalaisten koreografien teoksissa (esim.Kirsi Monni, Minna Tuovinen, Martin Heslop ja Arja Tiili). Suomen Kulttuurirahasto tuki kolmen vuoden taiteilija-apurahalla Haapalan alkua koreografin työssä ja hän on tehnyt useita teoksia, joita on esitetty Suomen tärkeimmillä kulttuurifestivaaleilla ja näyttämöillä, kuten Zodiak-Uuden tanssin keskuksessa, Helsingin Juhlaviikoilla sekä Pyhäjärven Täyden kuun tansseilla sekä Buenos Airesin nykytanssifestivaaleilla Argentinassa. kts esim. http://2007.helsinginjuhlaviikot.fi/index.php?option=com_grokevents&task=show_event&catid=6&id=22&Itemid=27

Haapala tanssii myös belgialaisessa XL Production tanssiryhmässä, joka on menestyksekkäästi esiintynyt vuodesta 2000 lähtien merkittävimmillä tanssifestivaaleilla ja teattereissa lähes kaikkialla Länsi-Euroopassa sekä Brasiliassa.

Viimeisen neljän vuoden ajan Haapala on uudistanut merkittävästi suomalaista nykytanssijan koulutusta myös johtaen kansainvälistä tanssijan ammattikoulutusta Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummussa. Hän on luonut tärkeitä linkkejä koulutuksen sekä ulkomaisten toimijoiden välille sekä on tehnyt koulutuksesta kansainvälisesti kiinnostavan. Koulutukseen haki menneenä hakukautena hakijoita 25 maasta.

Hänet mainitaan wikipedian sivulla Outokumpu, ja nimi on laitettu sisäiseksi linkiksi. Siten hänestä kertova artikkeli on hyvä olla olemassa.

Terremoto Terremoto 9. elokuuta 2008 kello 12.51 (EEST)

Todennäköisesti ihan ok artikkeli, mutta se että jossain on sisäinen linkki ei aina tarkoita sitä että se olisi aiheellinen. Turhat linkitykset saa helposti pois. --Harriv 9. elokuuta 2008 kello 22.11 (EEST)

Kyllä tämä niin merkittävä on, ettei pois ilman äänestystä--kalamies 9. elokuuta 2008 kello 22.08 (EEST)