Keskustelu:Julkinen palvelu Suomessa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Julkiset palvelut eivät tavoittele voittoa niin usein kuin kaupalliset"

Huomautus tähän että julkinen palvelu joka on ulkoistettu ja näin ollen kilpailutettu tavoittelee voittoa.

Niin, miten sen nyt ottaa. Varsinainen julkisen palvelun järjestäminen (järjestäjä esimerkiksi kunnan varhaiskasvatustoimi) ei ole voittoa tavoittelevaa, mutta tuottaminen (jos yksityinen tuottaja, kuten esim. yksityinen päiväkoti) voi olla. Yhteistyössä (keskustelu) 5. elokuuta 2018 kello 18.50 (EEST)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Onko oikea muoto "Julkiset palvelut Suomessa" vai Julkinen palvelu Suomessa"? Itse kallistuisin monikkoon.

Artikkeli myös käsittelee julkisia palveluita yleisesti, josta syystä pidin aiempaa nimeä "Julkinen palvelu" parempana vaikka artikkeli keskittyikin paljon Suomen asioihin. Täytyykö nyt tehdä uusi yleinen artikkeli julkisille palveluille maarajoista riippumatta? Yhteistyössä (keskustelu) 5. elokuuta 2018 kello 18.58 (EEST)

Mielestäni artikkelin siirto nimeltä Julkinen palvelu nimelle Julkinen palvelu Suomessa oli täysin väärä ratkaisu. Muokkausyhteenvedossa siirtoa perusteltiin sillä, että artikkeli käsittelee asiaa vain Suomen näkökulmasta. Tämä ei pidä paikkaansa, vaikka artikkelissa onkin sen suhteen painotusongelma. Ei artikkelin käsittelemää aihetta voi noin vain vaihtaa lennosta toiseksi, vaan olisi ollut kätevämpää luoda Suomen julkisille palveluille oma artikkelinsa ja jättää tämä ennalleen ja odottaa, että se korjataan. Lisäksi kielilinkit johtavat edelleen vanhan nimen mukaisiin artikkeleihin, eikä artikkelin sisältöönkään tehty tarvittavia muutoksia. Jopa Suomeen nojautuvasta painotusonglmasta kertova malline jätettiin paikoilleen artikkelin alkuun, vaikka nyt artikkeli nimenomaan käsittelee asiaa Suomen näkökulmasta... Kaiken huipuksi nykyinen nimi taitaa vielä olla kieliopillisesti väärin. Siirtoa ei näköjään pysty kumoamaan, vaan herjaa, että "muokkaus on jo kumottu". --Sblöbö (keskustelu) 27. elokuuta 2018 kello 05.43 (EEST) edit. Lisäys. --Sblöbö (keskustelu) 27. elokuuta 2018 kello 05.49 (EEST) edit. Korjaus ja lisäys. --Sblöbö (keskustelu) 27. elokuuta 2018 kello 05.52 (EEST)
Artikkelissa kerrotaan esim. että julkiset palvelut tuottavat tasa-arvoa mainitsematta erikseen että nimenomaan Suomessa vaikka se ei päde läheskään kaikkiin maihin ym. Artikkelissa on liikaa tällaista ollakseen julkisia palveluja yleisesti käsittelevä. FinSpectre (keskustelu) 31. elokuuta 2018 kello 14.48 (EEST)
Artikkeli ei väitä kaikkien julkisten palveluiden pyrkivän tasa-arvoon, vaan korostaa että erityisesti lukijalle tyypillisissä olosuhteissa eli pohjoismaissa ja läntisissä kehittyineissä maissa olemassa oleva hyvinvointivaltio pyrkii tasa-arvoon, joka mielestäni on melko oikeutettua. Aika harvassa ovat julkiset palvelukokonaisuudet, joista ei minkäänlaista tasa-arvotekijää löydy. Yhteistyössä (keskustelu) 31. elokuuta 2018 kello 18.27 (EEST)
Jos artikkelissa sanotaan että valtioiden järjestämät julkiset palvelut pyrkivät tasa-arvoon ilman että sitä tarkennetaan sen enempää niin silloin väitetään että ne pyrkivät aina tasa-arvoon. FinSpectre (keskustelu) 8. syyskuuta 2018 kello 13.09 (EEST)
Ongelma on siis ilmeisesti kappaleessa "Julkinen sektori järjestäjänä ja tuottajana palveluissa", johon voisi lisätä kumpaankin kappaleeseen "yleensä". Johdantokappaleessa ongelma on korjattu.

Yhteistyössä (keskustelu) 8. syyskuuta 2018 kello 19.14 (EEST)


Ongelman ratkaiseminen siirtämällä artikkelin nimi mitään muuta tekemättä oli silti mielestäni väärä ratkaisu, sillä nyt ongelmia on nähdäkseni vielä enemmän, kuten aiemmin luettelin. Esim. kielilinkit johtavat edelleen aiemman nimen mukaisiin vieraskielisiin artikkeleihin. --Sblöbö (keskustelu) 31. elokuuta 2018 kello 20.59 (EEST)
Monikko --Pasixxxx (keskustelu) 1. syyskuuta 2018 kello 23.06 (EEST)