Keskustelu:Jukka Rangell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vauhdittomien hyppyjen Suomen mestari?[muokkaa wikitekstiä]

Kansallisbiografian mukaan "Rangell saavutti Suomen mestaruuksia vauhdittomissa hypyissä". Häntä ei kuitenkaan mainita artikkeliin Vauhdittomien hyppyjen Suomen-mestaruuskilpailut sisältyvässä luettelossa. Onkohan niitä Suomen mestaruuksia voinut voittaa muualla kuin noissa Suomen-mestaruuskilpailuissa? --Risukarhi (keskustelu) 4. elokuuta 2022 kello 16.27 (EEST)

Veikkaisin todennäköisimpänä niiden olevan jotain piirinmestaruuksia. Esim. helmikuussa 1913 (Aamulehti 13.2.1913) J. Rangell voittanut mestaruuksia vauhdittomissa hypyissä Hämeenlinnan piirin sisämestaruuskilpailuissa. Toinen vaihtoehto voisi olla ikämiessarjat, mutta en tiedä onko Rangell veteraanisarjoissa kisannut tai järjestettiinkö niihin aikoihin kun Rangell niissä mahdollisesti olisi kisannut veteraanien SM-kisoja vauhdittomissa hypyissä. Anr (keskustelu) 5. elokuuta 2022 kello 01.17 (EEST)
Kansallisbiografia-lainaus kuuluu kokonaisuudessaan "Lisäksi Rangell saavutti Suomen mestaruuksia vauhdittomissa hypyissä ja voitti piiritason mestaruuksia paitsi kolmiloikassa myös pituudessa, seipäässä ja aitajuoksussa". Siinä on siis eroteltu Suomen mestaruudet ja piirimestaruudet. --Risukarhi (keskustelu) 5. elokuuta 2022 kello 13.22 (EEST)
En löydä näyttöä vauhdittomien hyppyjen mestaruuksista ainakaan noiden kerran vuodessa järjestettyjen SM-kisojen osalta. Sen sijaan piirinmestaruuksia Urheilumme kasvot väittää Rangellin voittaneen noiden edellä mainittujen lajien lisäksi korkeushypyssä ja kymmenottelussa. --Lax (keskustelu) 5. elokuuta 2022 kello 16.58 (EEST)
Jännä. Jos sinulla on tuo kirja, niin viitsisitkö täydentää sen avulla osion "Urheilija ja urheilujärjestövaikuttaja" ensimmäisen kappaleen viimeistä virkettä? --Risukarhi (keskustelu) 5. elokuuta 2022 kello 18.22 (EEST)
Periaatteessa voisin, mutta minä en hirveästi anna arvoa piirinmestaruuksille silloin, kun henkilöllä on ihan Suomen-mestaruuksiakin, enkä niitä luettele edes pelkistä urheiluansioista tunnettujen henkilöiden artikkeleissa. Vaikka tuo lajivalikoima nykyään olisi aika vaikuttava, oli 1910-luvulla monipuolisuus huomattavasti tavallisempaa. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu, kun seuraavan kerran jaksan nostaa tuon kirjan hyllystäni. --Lax (keskustelu) 5. elokuuta 2022 kello 18.42 (EEST)