Keskustelu:Juha Suoranta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Poistokeskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Mitä ilmeisimmin henkilön omaelämänkerta. Pitäisi poistaa. Kommentin jätti 82.181.72.208 (keskustelu – muokkaukset).

Käytäntönä on ollut, että professori-artikkelit ovat merkittäviä ja siten saavat olla. Muotoseikat eivät ole artikkelin poistoperusteita, mutta niitä voi halutessaan korjata. --Ras 16. heinäkuuta 2007 kello 19.42 (UTC)
Ottamatta asiaan kantaa, niin käytäntöä, jonka mukaan professorit ovat aina merkittäviä, ei kyllä tietääkseni ole. --ML 16. heinäkuuta 2007 kello 19.45 (UTC)
Kuitenkin asiasta on keskusteltu (kts. kappale Oppilaitokset, niiden osat ja työntekijät). --Ras 16. heinäkuuta 2007 kello 23.53 (UTC)
Minusta tämä artikkeli täytyy totta vieköön ehdottomasti poistaa, sillä nimenomaan poistamalla epäilyttäviä artikkeleita, kuten tällaisia, joiden omaelämäkerrallisesta alkuperästä ei jää minkäänlaista epäilystä, parannetaan Wikipediaa "vapaana" tietosanakirjana. Ja poistamisen pitää tapahtua täysin riippumatta siitä, pitävätkö artikkelin tiedon jotakuinkin paikkansa taikka ovatko professorit merkittäviä. Toisaalta faktoja voisi halutessaan tarkistaa esimerkiksi kustannusyhtiö Otavan julkaisemista Kuka kukin on -teoksista, jotka tosin perustuvat ao. henkilöiden omiin ilmoituksiin eli ovat Wikipedian kriteereillä sangen epäilyttäviä lähteitä. Tietenkin jää vielä miettimään sitä mahdollisuutta, että joku toinen, esimerkiksi ko. henkilön hyvä ystävä, tai vastaavasti "vihollinen", kirjoittaa vastaavan artikkelin poiston jälkeen Wikipediaan. Kuinkas tähän tämmöiseen kieroiluun päästään puuttumaan? Ja kuinka meille "vapaan" tietosanakirjan sensoreille ollenkaan käy? Kommentin jätti 85.156.215.146 (keskustelu – muokkaukset).
Miksi pitäisi poistaa? Jos on huono, esimerkiksi liian omaelämäkerrallinen, pitäisi parantaa. Suoranta on ainakin kirjoittanut useita laajlati käyetttyjä oppikirjoja, joiden lukijoiden on hyvä tietää myös kirjoittajasta. -- Tere 30. heinäkuuta 2007 10.55 (UTC)