Keskustelu:Johanna Broman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joku ei selkeästi tahdo, että ennustajaksi itseään väittävän Johanna Bromanin vääriä ennustuksia dokumentoidaan ja laitetaan julkiseen näyttöön. Pifase 10. maaliskuuta 2010 kello 03.04 (EET)

Vasta aloitettuun merkittävyyskeskusteluun kommenttina: Fennican[1] mukaan hänen ensimmäisen kirjan kustansi Tammi ja neljä seuraavaa WSOY. Oli näistä "selvänäkijöistä" mitä mieltä tahansa, on Broman suuntaviivojen perusteella selvästi wikimerkittävä. Medianäkyvyyttäkin (sekä lehdissä, radiossa että televisiossa) näkyisi olleen vuosien varrella suht. hyvin [2]. Esimerkkinä vaikkapa Hesarin henkilöjuttu "Selvänäkijä haluaa auttaa ihmisiä"[3]. --Nironen 10. maaliskuuta 2010 kello 04.03 (EET)

No, näitä en kyllä artikkelin perusteella nähnyt, omat selvännäkijänkyvyt kun ovat jossain kieromyykän meedion ja sana-sokean quijan-käyttäjän välimaastosta. Eli jos kerta WSOY-Tammi-Hesari akselissa on viiden viitteen verran näkyvää ektoplasmaa niin säilytettäköön... mutten usko ennen kuin näen ne artikkelissa em. syystä. --Casimirpo 10. maaliskuuta 2010 kello 04.13 (EET)

Johanna Broman on jo vuosikymmeniä laajasti julkisuudessa tunnettu, ja hänen kirjojaan ovat suurimmat kustantamot julkaisseet. Merkittävyys-malline olisi mielestäni aiheellista heti poistaa. --Kiova 10. maaliskuuta 2010 kello 05.19 (EET)

Kiova hyvä, Wikipediassa sinun mielipiteelläsi ei tässä kohtaa ole väliä – vain artikkelista löytyvillä viitteillä. Omasta mielestäni muuten minulle kuuluisi ensi lauantain lottovoitto. --Casimirpo 10. maaliskuuta 2010 kello 06.20 (EET)

Kesken merkittävyyskeskutelun saa toki parantaa artikkelija. Lähteiden laatu - ykköslähde yksityishenkilön kotisivu - olisi hyvä saada näkyviin. Samaa mieltä nirosen kanssa, kirjat tekevät henkilöstä merkittävän. Ainoat henkilöstä kertovat kapppaleet ovat kuitenkin lähteettömiä. Muotoilen uusiksi. --Tappinen 10. maaliskuuta 2010 kello 07.27 (EET)

Kirjoille ei tarvita lähdettä, sillä kaikki löytyvät Kansalliskirjaston luettelosta. Ellei sieltä löydy, sellaista kirjaa ei ole. Hänellä taisi muuten olla vuosikaudet jonkinlainen leelian lepotuoli -tyyppinen palsta Nykypostissa. Aihe eli henkilö on tietysti merkittävä, vaikka hänen edustamastaan asiasta olisikin eri mieltä. --Abc10 10. maaliskuuta 2010 kello 07.48 (EET)

Hyvältä näyttää. Kiitos paljon täydennyksistä – nyt artikkelia lukemalla näyttäisi että Broman on senverran pop, että merkittävyys Fi Wikipediassa on selvä. --Casimirpo 10. maaliskuuta 2010 kello 08.22 (EET)