Keskustelu:Jan Lievens

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Konsuli Suessa[muokkaa wikitekstiä]

Kuka tämä artikkelissa mainittu Rooman konsuli Suessa oikein oli? Ei löydy en-wikin listasta konsuleista, mutta paikka nimeltä Suessa löytyy ja commons:File:Rembrandt - Quintus Fabius Maximus.jpg mukaan Rembrandt - ei Lievens - maalasi taulun jonka aiheena on konsuli Quintus Fabius Maximus vierailemassa poikiensa luona Suessan leirissä. Onkohan kyseessä jonkinlainen sekaannus käytetyssä lähteessä? Henkilöitä joiden nimi oli Quintus Fabius Maximus taas löytyy useita, osa heistä oli konsuleita osa ehkä konsuleiden sukulaisia. jni (k) 8. lokakuuta 2020 kello 09.29 (EEST)

Olet oikeassa, laiskuutta maalauksen nimen suomenkielisen asun tarkistamisessa. En löytänyt maalausta suomenkielisistä lähteistä ja tein pikakäännöksen, joka jäi roikkumaan lopulliseen versioon. Parempi vaihtoehto olisi ehkä käyttää teosten alkuperäisnimiä. Tarkistan asian ja korjaan. Kiitos huomiosta!--Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 8. lokakuuta 2020 kello 10.22 (EEST)
Alkuperäisteoksessa "This large picture (1656; in situ) shows the Roman consul Suessa commanding his father Quintus Fabius Maximus to dismount from his horse before he speaks to him." Englanninkieliset kääntäjät ovat ilmeisesti törmänneet samaan ongelmaan, koska yleisimmät nimet verkossa ovat "Quintus Fabius Maximus" tai "Quintus Fabius Maximus and his son." https://www.pubhist.com/w13266 Korjaan muotoon QFM ja poika.--Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 8. lokakuuta 2020 kello 10.29 (EEST)

Laatuarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Rakkaus-muki-2 on asettanut artikkelin laatuarvioitavaksi. Lisätään tälle keskustelu. Mä voisin kyllä kannattaa lupaavaksi. --PtG (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 12.08 (EEST)

Haluaisin oppia: mitä tässä artikkelissa pitäisi mielestäsi parantaa, että siitä tulisi hyvä artikkeli? Itse en oikein keksi mitään. Kysymys on aito. [Edit. tarkensin hieman.]--Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 12.56 (EEST)
En Lievensiä tarkemmin tunne, joten en suoraan osaa vastata, mitä tästä puuttuu. Käytännössä hyväksi tämä on kuitenkin vielä varsin lyhyt. Onko Lievensin elämäkerrasta lisää kerrottavaa? Lisäksi esimerkiksi maalausten kautta voisi analysoida tyyliä varmasti paremmin. Miten ja missä teoksissa esimerkiksi näkyy chiaroscura tai monokromaattisuus. --PtG (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 13.39 (EEST)
Minultakin kannatus ainakin lupaavaksi... Ja kysymykseen liittyen rima on aika korkealla, mitä tulee kuvataiteen hyviin artikkeleihin. Niitä on tällä hetkellä hyvät artikkelit -sivulla kahdeksan. Voi olla myös, että johtuu myös siitä ettei niitä ole laatuarvioitu paljoa koska/tai alan ympärillä ei ole paljoa harrastajia tjs. Lupaavien kulttuuri- ja taideartikkelien osalta, ks. Wikipedia:Lupaavat_artikkelit/Kulttuuri_ja_taide. Arvostus ja perintö -kappaletta voi mahdollisesti laajentaa, voisi myös lisätä vaikutuksia muihin taiteilijoihin olettaen että sellaisia on. --Suomalta (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 14.01 (EEST)
Mä veikkaisin, että kyse on enemmän nimenomaa siitä, että niitä ei ole arvioitu niin paljon kuin monen muun alan artikkeleita. Tämä usean vuoden arviointikokemuksen mutuperusteella. --PtG (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 14.58 (EEST)
Sellainen kehitysidea vielä, että jonkinlainen teosluettelo olisi varmaan hyvä hyvälle tasolle (erillisenä luetteloartikkelina ehkä). --PtG (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 14.58 (EEST)
Kiitos molemmille! Tämä avasi hieman kontekstia. Lupaavaksi siis. Osin kyse näyttää olevan myös siitä, että tunnetuimpien taitelijoiden artikkelit ovat keränneet enemmän muokkaajia, sillä eihän tämän pitäisi olla yksilölaji. Katselen vielä artikkelia ehdotustenne perusteella. Itse olen ajatellut, että kuvataitelija-artikkeleissa hyvin lähteistetty laaja galleria korvaa luettelomuotoisen teosluettelon, kun ollaan siinä ainutlaatuisessa tilanteessa, että teoksen voisi näyttää heti. Lähteistetty erillinen taulukkomuotoinen teosluettelo voisi tosiaan olla vielä parempi ja selkeämpi keskeisissä tyypeissä. Luulen, että keskityn laadun osalta siihen, että jos vain jaksan yritän saada artikkelit Alankomaiden kultakauden maalaustaide, Rembrandt ja Jan Vermeer tasolle hyvä. [Edit: allekirjoitus unohtui] --Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 17. lokakuuta 2020 kello 15.37 (EEST)
Lupaavaksi käy minunkin mielestäni. --Höyhens (keskustelu) 19. lokakuuta 2020 kello 18.29 (EEST)