Keskustelu:Isänmaallinen kansanliike

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Edellinen "artikkeli" sisältää herjaukseksi luokiteltavan väitteen Eduskunnan puhemies Väinö Hakkilasta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/IKL


Väite, että SDP:n Hakkila olisi sympatisoinut IKL:ää on loukkaava ja tosiasioiden vastainen. Väinö Hakkila joutui itse IKL:n edeltajän Lapuanliikkeen kyydittämäksi ja pahoinpitelemäksi 1930, joten väite on lievästi sanottuna järjetön.

Ohessa linkki. http://www.uta.fi/koskivoimaa/vuodet/1930b.htm

"Tunnetuin sieppaus Tampereella oli sosiaalidemokraattisen pormestarin ja eduskunnan varapuhemiehen Väinö Hakkilan kyyditys Lapuan kautta Kuortaneelle 17.-18.7.1930. Perillä häntä muun muassa pahoinpideltiin ja pakotettiin istumaan muurahaispesässä. Loppujen lopuksi Hakkila kuitenkin pääsi palaamaan Tampereelle ehjin nahoin. On esitetty arvioita, että juuri sieppausten ulottaminen sosiaalidemokraatteihin ja myöhemmin jopa porvarillisesti ajatteleviin lopulta käänsi yleisen mielipiteen Lapuan Liikettä vastaan."

Artikkelin laatija on ilmeisen tietoisena tästä kirjoittanut ihan täyttä sitä itseään. pyydän teiitä tarkastamaan asian ja poistamaan/muokkaamaan artikkelia. Muitattehan, että kuolleeseenkin henkilöön kohdistuva herjaus on rikos.

M. Turunen
slantangle@hotmail.com


Artikkeli on asiallinen ja hyvin tehty.--Rongoteus 23. heinäkuuta 2006 kello 13.35 (UTC)
Artikkelissa ei valitettavasti ole juuri mitään hyvää--kalamies 28. marraskuuta 2007 kello 10.52 (UTC)

IKL eduskuntavaaleissa[muokkaa wikitekstiä]

IKL on nähtävästi "perustettu uudestaan" ja heiltä on nyt ehdokkaita eduskuntavaaleissa. Tästä voisi aiheesta tietävä lisätä tiedon artikkeliin. --Nitku 12. maaliskuuta 2007 kello 07.59 (UTC)

Nimihässäkkä aiheuttaa sekaannuksia. Pitäisin tämän artikkelin tällaisenaan, sillä uudesta puolueesta kertoo artikkeli Suomen Isänmaallinen kansanliike. --thule 12. maaliskuuta 2007 kello 11.02 (UTC)
IKL ohjaa tähän artikkeliin, mutta se on myös uuden puolueen lyhenne. Tein sivun alkuun "katso myös" -osion. --Nitku 18. maaliskuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Tervehdys[muokkaa wikitekstiä]

Vaikka artikkelissa oikein lähteen kanssa väitetään. että IKL:n jäsenet olisivat tervehtineet toisiaan olkapään yli kohotetulla kädellä, niin voisin kyllä väittää, että ko. tervehdystä käytettiin vain ns. kunnianosoituksena lipulle "lipputervehdys". Vesteri 4. lokakuuta 2008 kello 21.46 (EEST)

En chansning[muokkaa wikitekstiä]

Det här är en ren chansning, eftersom min finska är obefintlig. Säger artikeln att det var ett krav från Sovjetunionen att IKL skulle förbjudas? 130.243.175.197 9. joulukuuta 2008 kello 02.39 (EET)

IKL forbjudades förre sovjetunionen offentligt krävde det.--kalamies 10. joulukuuta 2008 kello 13.47 (EET)