Keskustelu:Intel i486

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"ja se saavuttin n. 20 MIPSin nopeuden"

MIPS = Meaningless Indicator of Processor Speed.

tuo lause ei kerro oikeastaan mitään, ainakaan tuollaisenaan.

ilmeisesti sen pitäisi olla "dhrystone MIPS" tms?  –Kommentin jätti Hkultala (keskustelu – muokkaukset)

FSB / ulkoinen kellotaajuus[muokkaa wikitekstiä]

Poistin maininnan 40 ja 50Hz ulkoisista kellotaajuuksista, mutta jälkiviisaana saatoin olla liian nopea tässä muutoksessa. Toki, jääköön sivun väite suuntaan tai toiseen, olisi hyvä löytää luotettava lähde väitteelle siitä, mitkä FSB:t oli käytössä aikoinaan / minkälaisia prosessoreja Intel julkaisi.

Englanninkielinen sivu ja cpu-world listaa 50MHz FSB:tä käyttävän prosessorin. 40MHz FSB:tä käyttävästä prosessorista en löydä mainintaa. 50Hz prosessorin kohdalla on maininta siitä cpu-world:ssä, että ko. kellotaajuus aiheuttaa ongelmia esim. PCI-väylien kanssa, ja ko. prosessorimallien kohdalla tehtiin em. syystä takaisinkutsu - mutta, em. maininta on käyttäjän kommentissa! Vaikuttaisivat joka tapauksessa olleen aika harvinaisia. (Ks. esim. https://www.cpu-world.com/CPUs/80486/Intel-A80486DX-50.html)

Eli: Liekö 40MHz FSB:n 486:ia ollut lainkaan olemassa? 50MHz kohdalla olisi ehkä hyvä mainita että ne olivat hyvin harvinaisia ja ongelmallisia (jos ei löydy parempaa lähdettä). Nopeimmat 486:t (DX4:t) käyttävät 25(x3=75) tai 33(x3=100) MHz taajuuksia.

Viileeditor (keskustelu) 18. lokakuuta 2020 kello 14.44 (EEST)[vastaa]

Muistaakseni oma 486 33Mhz kellottui ongelmitta jumppereilla 40Mhz:aan, mutta en muista oliko se mikään virallinen myyntimalli vai kellottiko jengi niitä noin muuten. 486dx-50:n tiedot löytyy ainakin wikichipistä. --Zache (keskustelu) 18. lokakuuta 2020 kello 15.08 (EEST)[vastaa]
Ja varmaan artikkelin tietojen kanssa kannattanee mennä niillä luvuilla mitkä on virallisia spekseissä määriteltyjä kellotaajuuksia ja sitten mahdollisesti mainita, että jengi on kellottanut niitä korkeammalle tai sitten, että on julkaistu joku eksoottinen prosessori. Ongelmahan tuossa kellotuksessa oli, että väylien kellotaajuudet oli sidottu niihin myös jolloin prosessorin lisäksi myös oheislaitteiden (esim näytönohjain) olisi pitänyt toimia niillä kovemmilla kelloilla. --Zache (keskustelu) 18. lokakuuta 2020 kello 15.11 (EEST)[vastaa]