Keskustelu:Indica

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jonsun oikean nimen mainitseminen[muokkaa wikitekstiä]

Mikä siinä nyt voi olla niin hankalaa. Jonsun (Johanna Salomaa) oikean nimen mainitsee mm. elvis ry, hs.fi ja yle.fi, joten millä perusteella sen joku menee poistamaan artikkelista. Älkää ainakaan vedotko KKO:n päätöksen 2005:136 perustelujen kohtaan 6. Se koskee julkisuudessa esiintymistä, ei julkisuudessa esiintymisestä tiedottamista. Käyttäjä IP-osoitteesta <ks artikkelin muokkaushistoria> on tuota nimeä otellut pois ja tunkenut artikkeliin roskaa tyyliin "Indican jäsenien sukunimiä ei julkaista Wikipediassa, sillä he eivät itse sitä halua". Esiintyisit edes oikealla nimellä ja esittäisit viitteen.

Jos joku Johannan koko oikean nimen jostain haluaa kaivaa, niin kyllä se Internetistä kuitenkin löytyy. Hyviä paikkoja etsiä ovat mm. google, msn search, yahoo ja www.fi.

--Hynkel 7. tammikuuta 2007 kello 04.11 (UTC)

Vielä sellanen lisäys, että ko. KKO:n päätöksen perusteella hovioikeuden päätös kumottiin ja B vapautettiin kaikista syytteistä. --Hynkel 7. tammikuuta 2007 kello 04.18 (UTC)
Haluanpa lisätä vielä senkin, että Elvis ry on myöntänyt noita apurahoja Jonsulle 30.11.2006 tiedotteen mukaan. Rahat ovat peräisin Teostolta, joka saa rahoituksensa mm. tekijänoikeuslaissa säädetyn hyvitysmaksun perusteella. Kun tällä tavalla kerättyjä varoja epämääräisesti jaellaan, on olennaista, että käy myös ilmi, kuka niitä saa. Johanna on 6000 euroa saanut. Jos ei halua nimeään mihinkään, ei tuollaisia avustuksia liene syytä hakea. Levy-yhtiö on selkeästi myös unohtanut informoida Yleisradiota, Turun sanomia ja Helsingin sanomia tästä sukunimen julkaisukiellosta. Sukunimi olisi tosin myös esimerkiksi teosten nimien perusteella saatavissa teoston kautta, jos sen joku haluaisi. --Hynkel 7. tammikuuta 2007 kello 06.49 (UTC)
Kas vain, nimi on pysynyt tuolla. Vielä sellainen pieni pointti sille, joka tuota niin hanakasti on poistanut. Minulla on tiedossa myös muiden jäsenien täydelliset nimet, mutta niitä en toki mene julkaisemaan. Sama juttu Jonsun kanssa, eipä sitä nimeä missään levitelty, ennen kun tiedotusvälineet ottivat asian esille, --Hynkel 11. tammikuuta 2007 kello 14.21 (UTC)

Olen hyvin pahoillani, arvoisa Hynkel, että menin sotkemaan täydellisen tiedonantosi Johannasta, ja toimin tässä ajattelemattoman tunnepohjaisesti. Olkoon sitten Jonsun sukunimi laillisesti täällä, mikäli näin väität. Pyytäisin kuitenkin editoimaan minun tietoni tuosta pois, sillä ainakaan tietääkseni minua ei ole aiemmin otettu tiedotusvälineissä esille, joten yksityisyyden suoja koskee minua. Korjaapas se kiltisti nyt pois. Voit muuten saman tien siivota koko tämän keskustelun, minunkin osuuteni, sillä "vaikeuksia" ei enää minun kanssani tule. --Käyttäjä Addict (82.133.171.64), 14. tammikuuta 2007 kello 02:18 (UTC)

Voin minä tuon IP-osoitteen muokata pois, sillähän ei sinänsä ole mitään merkitystä, koska IP-osoitteese pysyy siellä mistä minäkin sen otin, siis artikkelin muokkaushistoriassa. Nuo muut tiedot saa esimerkiksi ripe.net:in whois databasesta.--Hynkel 15. tammikuuta 2007 kello 11.31 (UTC)