Keskustelu:Imikät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suvun taksonomia on sekava, suomenkielisen Wikipedian viralliset nimistölähteet Retkeilykasvio ja Viljelykasvien nimistö kertovat: Pulmonaria obscura Dumort., syn. Pulmonaria officinalis L. ssp. obscura (Dumort.) Murb. Sen lisäksi rohtoimikkää käytetään Viljelykasvien nimistössä lehtoimikän synonyyminä. --IA 3. lokakuuta 2007 kello 14.43 (UTC)


Ei ole mitenkään sekavaa? Sinulla on jokin vanha painos VKN:stä. Virallinen, kansainvälinen kasvien nimistö löytyy osoitteesta www.ipni.org Pulmonaria officinalis, rohtoimikkä, on laji, joka kasvaa luonnonvaraisena jo Etelä-Ruotsissa. Suomessa sitä viljellään ainoastaan puutarhakasvina. Meidän lehtoimikkämme on sen alalaji. --Gyllenhali 3. lokakuuta 2007 kello 19.10 (UTC)

[Edit] lajinomaisen statuksen saanut alalaji: P. officinalis ssp. obscura -> P. obscura --Gyllenhali 13. lokakuuta 2007 kello 21.07 (UTC)

Taidanpa arvata, että käytät jotain niistä vanhoista painoksista, jotka vilisevät virheitä. Olen itsekin tehnyt lukuisasti korjausehdotuksia sinne ja kaikki ne korjattiinkin tuoreimpaan. Ei aivan ilman virheitä ole toki uusinkaan painos, nr 328 --Gyllenhali 3. lokakuuta 2007 kello 19.16 (UTC)

Retkeilykasviosta tämä on uusin saatavilla oleva painos, mutta minkä sille voi jos suomenkielisen Wikipedian virallinen nimistölähde on vanhentunut. Eli Pulmonaria obscura on vanhentunut nimi ja laitetaan lehtoimikkä alalajiksi. --IA 3. lokakuuta 2007 kello 19.48 (UTC)

Tarkoitin vanhalla painoksella Viljelykasvien nimistöä. Retkeilykasvio ei lainkaan mainitse nimialalajia, koska Retkeilykasviossa on vain Suomen (luonnanvaraisia) kasvilajeja. Missä kerrotaan, että Retkeilykasvio on Wikipedian virallinen nimistö? Jos näin on, siihen on tehtävä muutos, sillä meillä tulisi seurata paljon uudempaa esitystä, joka on Suuri Pohjolan Kasvio. vuodelta 2005. --Gyllenhali 3. lokakuuta 2007 kello 20.01 (UTC)

Tuolla [1] on nimistölähteet, mutta tässä tapauksessa vuodelta 1998 olevan painoksen voi heittää sitten menemään. --IA 3. lokakuuta 2007 kello 20.17 (UTC)