Keskustelu:Imbesilli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Kyseessä on vanha kehitysvammaisten määritelmä idiotti – imbesilli – debiili, jossa heidät jaettiin eri luokkiin kehitystason mukaan. Onko tämä pelkkä korjattava sananselitys tai joku muu, siihen en ota kantaa, mutta pikapoistoon tämä ei voi mennä syyllä "ei järkevää sisältöä". --Pxos (keskustelu) 26. marraskuuta 2013 kello 08.13 (EET)

Tällä hetkellä Idiootti on omana artikkelinaan, josta pääosa kuitenkin käsittelee sanan ei-lääketieteellisiä merkityksiä. Debiili on ohjauksena artikkeliin Vajaamielisyys. Minun puolestani kaikilla kolmella termillä voisi olla omat artikkelit, jos riittävästi sisältöä löytyy. Jonkinlaista yhdenmukaisuutta näille voisi kuitenkin hakea. Tähän artikkeliin voisi lisätä ainakin sanan etymologian ja sen seikan, että sitä käytetään nykyään enää vain haukkumasanana, mutta ei tieteellisenä terminä. HOK:ina, tämä tietysti siivotaan pois, jos kukaan ei laajenna. --Risukarhi (keskustelu) 26. marraskuuta 2013 kello 13.47 (EET)
Muutetaan ohjaukseksi artikkeliin Vajaamielisyys, kuten sana Debiili on jo. Myös artikkelin Idiootti voisi muuttaa uudelleenohjaukseksi Vajaamielisyys-artikkeliin. Vajaamielisyyden yhteydessä voidaan käsitellä tämä luokittelu. Kyseessä on vanha asia ja älykkyysosamäärään uskoo ken uskoo. --Hartz (keskustelu) 26. marraskuuta 2013 kello 13.51 (EET)