Keskustelu:Ilpo Saastamoinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole koskaan kuullutkaan että Ilpo Saastamoinen olisi kapellimestari, tälle tiedolle pitäisi tulla vahvaa tukea. Eihän Pekka kuusistokaan ole kapellimestari vaikka on johtanut yhdessä konsertissa Tapiola Sinfoniettaa, vaan pysyy edelleen viulistin kirjoissa! 80.221.8.55 17. marraskuuta 2006 kello 18.11 (UTC)

http://www.elvisry.fi/032000/saastamoinen.html ainakin aika selvästi sanotaan. Saastamoisen kohdalla kapellimestari ei varmaankaan tarkoita samaa asiaa kuin jonkun Sarasteen tai Panulan tapauksessa. --TBone 17. marraskuuta 2006 kello 18.17 (UTC)
Sitten voisi olla kapellimestarit/viihdemusiikki osastossa oleva artikkeli, niin ei mene Sarasteet ja Saastamoiset sekaisin. 80.221.8.55 17. marraskuuta 2006 kello 18.19 (UTC)

Tarkennus keskusteluun IS:n kapellimestaruudesta[muokkaa wikitekstiä]

Jos olet musiikin asiantuntija, niin varmaankin sinulla on saatavilla Otavan iso musiikkitietosanakirja. Siinä yksiselitteisesti todetaan IS:n olevan Kajaanin Big Bandin kapellimestari vuodesta 1974 alkaen. Tarkennan hieman: Olen yksi niitä harvoja ei-klassisen musiikin työläisiä, joka on ollut tässä tapauksessa kuusi vuotta 1974-80 päätoimisesti kuukausipalkkaisena Kajaanin kaupungin palveluksessa - kun eivät parempaa nimikettä vajaan 20-miehisen orkesterin johtajalle löytäneet. KBB oli Suomen ensimmäinen ns. kevyen musiikin alan alueorkesteri, jolla on oma mielenkiintoinen historiansa. En tiedä, mitä nimikettä olisi sitten pitänyt käytttää vuosina 1993-2001 Ylläksellä, jolloin sekä soitaessani johdin orkesteria että joltain - esim. sisääntulojen - osalta myös kuoronjohtajaa ja koko musiikin kulkua säveltämässäni Velho-trilogiassa, josta partituurisivuja kertyy n. 800. Keskusteluun osallistuneen kirjoituksesi perusteella tämä varmaankaan ei juuri ole ollut oikeaa musiikkia, mutta noina vuosina lähes 100 000 vierailijaa oli ilmeisesti toista mieltä. Tässäkään tapauksessa en itse ollut aloitteentekijä sävellysten nimittämisessä oopperoiksi. Muistaakseni nimitykset vakiinnutti niiden ohjaaja, kansallisoopperan tuotantojohtaja Keijo Kupiainen. Tuohonkin nimityspuoleen joku vielä varmaan tarttuu. Luulin tällaisen musiikinlajien 1960-luvun lopulla alkaneen arvokeskustelun kuivuneen jo 1980-luvulle tultaessa, mutta eipä näy edistystä juuri tapahtuneen. Edistystä olisi se, että tunnustettaisiin jokainen avoimesti tuntevamme musiikkia vain pieneltä osa-alueelta ja suhtauduttaisiin hieman nöyremmin siihen että oma musiikin spesiaalialue ei suinkaan ole koko musiikki. Nöyrtyäkseni itse olen varsinkin keski-iässä koettanut kovastikin perehtyä eri kansanmusiikkikulttuureihin mm. esiintymismatkoillani yli 20 maahan sekä kongressi- ja kenttätyömatkoillani Nicaraguasta udehien maille. Viimeksi mainitun kansan shamaanimusiikin pariin hakeuduin, koska heidän musiikkinsa kovasti muistutti erityisalaani saamelaisten musiikkia. Tuo useimmiten yksin laulettu musiikkikulttuuri kiinnostaakin minua nykyisin enemmän kuin kapellimestaruus.

Musiikkikentän laajenemista toivottaen Ilpo Saastamoinen IEAS 23. tammikuuta 2007 kello 19.08 (UTC)