Keskustelu:Ilmalämpöpumppu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huonosti kirjoitettu artikkeli, en ymmärtänyt laitteen toimintaperiaatetta.

En voi kuin ihmetellä noita ilmalämpöpumppuja, kun järjellä ajatellen vaikuttaa siltä että nuo laitteet ovat huijausta. Ihan kuin ne uhmaisivat jotain fysiikan lakeja. Talon sisälämpötilan ylläpitäminen kylmillä säillä vaatii tietyn määrän jatkuvaa lämpötehoa ja en ymmärrä miten talon energiankulutusta voi pienentää muuten kuin parantamalla sen eristystä. Kommentin jätti 195.218.69.23 (keskustelu – muokkaukset).

Selvää pässinlihaahan tuo on, kun perehtyy vähän tekniikkaan. Itsellä on pummpu käytössä ja toimii kuten selostusessa kerrotaan. "Vastoin yleistä käsitystä fysiikka ei ole mitään tiedettä vaan eräänlainen uskonto kuten monet muutkin ns. tieteenalat. Käsitteet ovat inhimillisen ajatuksen vapaasti luomia abstraktioita, kuvitelmia, ja jokainen fysiikan teoria syntyy ajatustapahtumasta, ideasta, eikä suinkaan kaavoista kuten yleisesti luullaan ja ymmärretään. Fysiikka rakentuu ja on aina rakentunut joidenkin “hetkellisesti” uskottujen perusolettamusten varaan. Aina ovat kaikki totuuksina pidetyt asiat ja teoriat luhistuneet, aina on oltu väärässä ja niin ollaan tänäänkin." --85.157.115.152 20. maaliskuuta 2007 kello 12.49 (UTC)

Tähän on pakko todeta, että fysiikka on tiedettä ja ilmalämpöpumppu ei suinkaan uhmaa fysiikan "lakeja", vaan noudattaa niitä. -- Piisamson 16. elokuuta 2007 kello 14.45 (UTC)

Mikseihän tässä voida vain puhua ilmastointilaitteesta? Englanninkielisessä wikipediassa "Air Conditioning" -artikkelissa on kuvia ilmalämpöpumpuista. 116.48.92.71 15. elokuuta 2014 kello 10.23 (EEST)