Keskustelu:IP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asian muuttaminen on hidas prosessi, joten silloin kun alkaa olla pula osoitteista on jo liian myöhäistä. Hitaasta kasvusta, en tiedä - lyhyt aikaväli, sattumaa? Entä nanoteknologia sitten? -- Jpta 15:22 huhti 30, 2004 (UTC)
Tuo taite IP-osoitteiden varauksessa sattuu juuri siihen sumaan, kun 6-18kk aikaisemmin oli ruvettu murehtimaan asiaa ja standardoimaan NATit/proxyt ym. jotka auttavat asiaa. Yhtälailla Internetiin on tullut lisää monenlaisia uudenlaisia laitteita, ne eivät välttämättä tarvitse uusia osoitteita lainkaan - kotiliittymissäkin näkyy pikemminkin konvergenssi olevan päinvastoin, 5 osoitetta -> 1 IP-osoite verkkolaitteelle ja se tekee NATin tietokoneille, digi-tv set top boxille ym. Näiden teknologioiden ideahan nimenomaan on, että laitteiden määrä voi vapaasti nousta -> ip-osoitteiden määrän ei tarvitse.
No, mutta, eihän meidän tästä tarvitse väitellä. Tuo on minun vähän subjektiivinen kirjoitus, jos saman asiasisällön saisi välitettyä objektiivisemmin, parempi se kai olisi, kun ottaa wikipedian policyt huomioon. Tämä nyt minun mielestäni vain _on_ se objektiivinen asiantila juuri nyt...
Mutta hyviä pointteja, pitäisikö tätä keskustelua lisätä asiamuotoon pantuna sivulle? "VoIP-laitteiden lisääntyminen on tänään jo ongelma, nanoteknologia myöhemmin. IP-osoitteiden määrä voi muodostua merkittäväksi rajoitukseksi."

Siirto internet-protokolla -> IP

[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin sivun lyhenteelle IP. Nyt kaikki TCP/IP-protokollat ovat lyhenteellään (tämä tietysti voi aiheuttaa herkemmin yhteentörmäyksiä muiden alojen lyhenteiden kanssa, mutta se on sen ajan murhe). Kuulostaa loogisemmalta, että suomeksi sivut ovat ennemmin lyhenteellä kuin englanninkielisellä aukikirjoituksella. Uusi nimi on myös selkeästi IP-protokollan sivu, nykyinen nimi on jo selvästi jutussa sotkeentunut tarkoittamaan myös kokonaista TCP/IP-pinoa. -- Prhi 16:02 loka 31, 2004 (UTC)

IP-paketin rakenteesta tarkemmin

[muokkaa wikitekstiä]

Niin lukeehan se kyseisessä RFC:ssäkin mutta mikäli kukaan ei vastusta voin tehdä tuosta kaikkine bitteineen yksityiskohtaisen selvityksen Wikipediaankin. --Asterix* 12. kesäkuuta 2006 kello 23.53 (UTC)

Artikkelin nimeäminen

[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin voisi muuttaa yleisemmin "Internet-protokolla" tai "IP" ja siirtää IPv4:ää koskevat osat erilliseen kuten IPv6:n kohdalla on. Ipr1 (keskustelu) 21. toukokuuta 2019 kello 03.29 (EEST)[vastaa]

Paketin muoto

[muokkaa wikitekstiä]

Tästä puuttuu esimerkkipaketti (ja sen purku osiin). Tällä aukeasi IP-paketti datagrammissa -idea (Prefix)!

Ralstra (keskustelu) 19. maaliskuuta 2021 kello 23.26 (EET)Ralstra 20210319[vastaa]

IPv4 ja IPv6 käsittelevät pakettien muotoja: nämä kun ovat erilaisia niin käsitellään omissa artikkeleissaan. Ipr1 (keskustelu) 19. joulukuuta 2022 kello 10.35 (EET)[vastaa]