Keskustelu:Huumori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vertaisarviointi:

Huumori[muokkaa wikitekstiä]

Siis ei missään nimessä vielä suositelluille sivuille. Haluan ystävällisesti arviointia kohdasta "Tunnettuja humoristeja". Toisaalta koko kohta tuntuu minusta kornilta kun se on niin rajallinen. Eikä siihen voi laittaa kaikkia tunnettuja humoristeja. Mutta voisiko siihen tehdä sopiviä lisäyksiä ja poistoja vai olisiko koko alaotsikko syytä poistaa liian mielettömänä? Höyhens 7. helmikuuta 2005 kello 21:39 (UTC)

"Sana "huumori" juontuu samasta kuin humoraalinen, joka tarkoittaa antiikin lääketieteellisiä ruumiinnesteitä." on lause jota en vain ymmärrä. Antiikin lääketieteellisiä ruumiinnesteitä? Ja tuo yleistä-osio pitäis saada jotenkin jaettua siten, että ensin on pieni tiivistelmä ylimpänä ja sen jälkeen aliotsikot. ps. kuva ois kiva :) —mikko (habla) 10. helmikuuta 2005 kello 14:23 (UTC)
Voi olla ettei Wittgenstein käsitellyt asiaa kovin syvällisesti, mutta jos artikkeliin pystyisi lisäämään jotain Wittgensteinin näkemyksistä huumorista kielipeleinä, niin se olisi vallan mainiota. Muutenkin eri teorioiden esittely kehittäisi artikkelia mainioisti. --Samulili 8. maaliskuuta 2005 kello 20:08 (UTC)

Toivottavasti en vaikuta tosikolta, mutta pianistivitsin versio on huono esimerkki, koska minäkin kykenen soittamaan pianoa, mutta en todellakaan osaa. --jeepo 17. kesäkuuta 2005 kello 20:39:57 (UTC)

Tämä on tietenkin makuasia, mutta kyllä se käy esimerkkinä huumorista - ainakin käsitteen vaikeudesta - vaikkei loogisesti toimikaan. Höyhens 19. kesäkuuta 2005 kello 23:43:03 (UTC)
Olen itsekin Jeepon kanssa samaa mieltä. Malliesimerkki on suora kopio englanninkielisen Wikipedian Humour -artikkelista ja vitsin juju englannissa piileekin juuri siinä, että sanalla can voidaan tarkoittaa sekä osaamista tai kykenemistä. Janezky 17. syyskuuta 2007 kello 17:33 (UTC)

"Suomalaisista tunnettuja ovat esimerkiksi Valentin Vaala ja Risto Jarva. Nykyisin suosittuja koomikkoja ovat muun muassa Jim Carrey ja Jack Black. Ja tietysti edesmennyt Pertti "Spede" Pasanen sekä Vesa-Matti Loiri." Katsokaas ihmiset tuota lauserykelmää ja sen järjestystä. Lieneeköhän se huumoria? (En kehdannut korjata.) --Tämän naurettavan kommentin jätti Sw-f 15. tammikuuta 2010 kello 17.39 (EET)[vastaa]

Joitain huumorin kansallisia erityispiirteitä.[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö huumori eri maissa olla oma artikkelinsä, vai mahtuuko tähän artikkeliin? Oma artikkeli/osio suomalaiselle huumorille/savolaiselle huumorille ja/tai muille suomalaisille tai kansainvälisille valtiota tai kansaa pienempien alueiden huumorin käsityksille? Ken tietää, tai kenties joku muu? -- Cimon Avaro 6. lokakuuta 2023 kello 00.37 (EEST)[vastaa]