Keskustelu:Humanismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuo viimeinen kappale on melkein suoraan Vapaa-ajattelijoiden sivulta. Pitäisikö sitä vähän muokata tai mainita lähde?

Siinä selostetaan lausuntoa, joka pitäisi löytyä netistä, pitäisi etsiä linkki alkuperäiseen englanninkieliseen lausuntoon, lisätä se viitteeksi ja kirjoittaa sen pohjalta lisää. --Thi 19. tammikuuta 2007 kello 15.09 (UTC)

"Filosofit ovatkin huomauttaneet, että humanismi on ihmiselle kirous, koska se estää ihmistä asioita uudella tavalla, joka näyttäisi olevan ihmisen itsensä ja koko maailman kannalta, tärkeää." <- Mitä tuolla halutaan sanoa? Siitä näyttäisi puuttuvan verbi, eikä se esim. nähdä-verbin sijoituksellakaan oikein tunnu selvenevän. --Iivarius 23. tammikuuta 2009 kello 08.06 (EET)

Käytännössähän humanismi on vain tapa jolla ihminen koettaa hahmottaa ympäristöänsä tai kertoa miten ihminen oman maailmansa kokee. --Kommentin jätti 88.114.214.107 (keskustelu)

Voihan se asia niinkin olla (paitsi että on se humanismi paljon muutakin kuin "vain" sellainen tapa), mutta jouduin silti kumoamaan muokkauksesi siitä syystä, että se ei perustunut saman lauseen lopussa annettuun lähteeseen. Artikkeleihin ei pitäisi laittaa ns. omaa tutkimusta eikä mahdollisesti kiistanalaisia lisäyksiä pitäisi tehdä ilman, että antaa samalla lähteen. --Alcedoatthis 5. kesäkuuta 2011 kello 03.21 (EEST)

No hyvä, ymmärrän perustelusi. En tosin ymmärrä sitä miten niinkin pienelle alalle rajattu tutkimusala kuin 'humanismi' ei ole pelkästään 'ihmiskeskeistä'? Kommentin jätti 88.114.214.107 (keskustelu)

Kerrankin Hikipedia on edellä Wikipedian artikkelia. Kommentin jätti 88.114.214.107 (keskustelu)