Keskustelu:Hugo Chávez

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjatkaa joku tuo Talous-osio. Ei siitä ota hullukaan selvää ja kielioppi on suoraan helvetistä. El_Ucca 12. marraskuuta 2007 kello 14.09 (UTC)


Toisesas osassa sanotaan, että 80% väestöstä elää köyhyydessä, kun taas toisessa sanotaan 60%:n elävän köyhyydessä. Öh?


"Öljytuotanto on Venezuelalle merkittävä tulolähde, se on maailman neljänneksi suurin öljyn viejämaa (kolmanneksi suurin Yhdysvalloissa)."

En tiedä mitä suluissa oleva on tarkoittavinaan, mutta ainakin wiki-lähteiden ja Yhdysvaltojen energiaministeriön mukaan Venezuela on Yhdysvaltojen neljänneksi tärkein öljyntuoja, mutta ei kolmanneksi eikä neljänneksi tärkein öljynviejämaa maailmassa.

Kts. http://www.eia.doe.gov/emeu/cabs/topworldtables1_2.html

-- Piisamson 10. joulukuuta 2006 kello 10.33 (UTC)


Artikkeliin voisi laittaa lähteineen sen tiedon, että Chavezin johdolla Venezuela maksoi velkansa kansainväliselle valuuttarahastolle, erosi siitä ja nyt uhkaa erota myös Maailmanpankista. --Henki 7. kesäkuuta 2007 kello 15.12 (UTC)

Laiton nyt tuosta jotain itse. --Henki 8. kesäkuuta 2007 kello 09.16 (UTC)

Neutraalius ja lähteet?[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on nyt jotain häikkää. Talouspolitiikka kohdassa väitetään, että "Talous on kasvanut runsasta 9 % vuosivauhtia ja osakekurssit ja elintaso, kuten autojen myyntimäärät ovat nousseet uusiin ennätyksiin." Ihan lähteet tuntuvat olevan, mutta vain osatotuus. Esimerkiksi Chavez on pakottanut elintarvikkeiden tuottajia painamaan tuotantohintansa alas, mikä on johtanut kauppojen hyllyjen tyhjenemiseen, kuten vanhoissa kommunistisissa valtioissa aikanaan.

Artikkelissa on useita kohtia, joille ei ole lähdettä, mutta vaikuttavat kannanotoilta, kuten

»Chávezin suosiosta latinalaisessa Amerikassa kertoo myös Amerikan valtioiden järjestön asettuminen Venezuelan puolelle Yhdysvaltojen eristämisyritystä vastaan 2005 (pyrkimys oli pyrkiä valvomaan "minkälaista" demokratiaa jäsenmaissa harjoitetaan).»

Mikä eristämispolitiikkaa? Muu Etelä-Amerikka tukee Venezuelaa? Yhdysvallat rajoittaa demokratiaa vai? Lähdettä. Taidan pistää kohta jokaiseen kappaleeseen lähde-merkintää. --Smörre 9. joulukuuta 2007 kello 14.23 (UTC)

Johdanto[muokkaa wikitekstiä]

Joku aiheeseen perehtynyt voisi kirjoittaa artikkeliin kunnon johdannon. Wikipediassa pitäisi olla oma malline, jolla tällaiset "Hauki on kala"-johdantoiset artikkelit saisi helpommin merkittyä. Nykyinen johdanto "Hugo Rafael Chávez Frías (s. 28. heinäkuuta 1954 Sabaneta) on Venezuelan presidentti vuodesta 1999. Chávez valmistui Venezuelan sotilasakatemiasta heinäkuussa 1975." ei kerro lukijalle paljoakaan itse henkilöstä.--Bluto 14. lokakuuta 2010 kello 00.08 (EEST)

Puolueellisuus[muokkaa wikitekstiä]

Aika kaunisteltua kuvaa Chavezista, vaikka käyttää jatkuvaa väkivaltaista retoriikkaa edistäen väkivaltaisia asenteita, ei tee Caracasin rikollisuudelle mitään ja keskittää öljyrahoja aseisiin ja korruptioon.