Keskustelu:Hitlerjugend

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minun muokkaus oli poistettu vaikka se oli ihan tosi asia! "Hitler Jugend piti kulttuuri-suhteita yllä sinimustien kanssa ja järjestöt ottivat mallia toisiltaan"! MIKSI NÄIN?! Kommentin jätti 84.251.186.129 (keskustelu – muokkaukset).

Totta, en tiedä miksi mutta ilmeisesti kyseessä on joku sekaannus. Tuon kun voi lukea vaikka lukion historiakirjasta. Palautin maininnan--kalamies 18. toukokuuta 2007 kello 18.34 (UTC)
Todennäköisesti koska se ei yhdisty muuhun tekstiin mitenkään. Wikipedia ei ole myöskään yksittäisen artikkelin osalta sekalainen kokoelma tietoa. -Les 18. toukokuuta 2007 kello 18.38 (UTC)
Totta, palautin tekstin mutta parantelin sitä ja lisäsin lähteen niin että sen yhteys näkyy nyt selvemmin. Yhteistyö oli kuitenkin niin merkittävää, että asia on hyvä mainita.--kalamies 18. toukokuuta 2007 kello 18.46 (UTC)
Saisinko suoran lainauksen tästä yhteistyöstä, minulla ei ole mitään tietoa siitä, ettäkö Hitler-Jugend olisi ottanut merkittävässä määrin vaikutteita sinimustilta. -Les 18. toukokuuta 2007 kello 19.34 (UTC)
Eli esimerkiksi lukion Suomen historian oppikirjat Eepos, ja Suomen historian aikakirja toteavat asiasta seuraavaa: "oikeistoradikaali IKL [ja sen nuorisojärjestö sinimustat] otti runsaasti vaikutteita saksan kansallissosialisteilta ja Iltalian fasisteilta". "Kulttuurisuhteita pidettiin yllä etenkin Saksan Hitler-Jugendin kanssa. Sinimustat otti vaikutteita muista nuorisojärjestöistä niin koti- kuin ulkomailtakin, kuten Saksan kansallissosialisteilta ja Italian fasisteilta" "Kaikilla sinimustilla oli yhteinäinen järjestöpuku, musta pusero, sininen solmio ja hakaristimerkki oikeassa hihassa. Sinimustat käyttivät myös roomalaista tervehdystä eli nk. nazitervehdystä ". Eli aika selvä tapaus, jos nuo ei riitä niin vastaavat jutut voi varmasti lukea melkein mistä vaan aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta. Jos haluaa lukea lisää tietoa aiheesta netissä, niin varsin kattava esitelmä lapuanliikkeestä, IKL:stä, ja sen nuorisojärjestöstä sinimustista (myöh. mustapaidat) löytyy täältä [1]--kalamies 19. toukokuuta 2007 kello 07.21 (UTC)
Tosin en kysynyt tuota, vaan päinvastoin mitä Hitler-Jugend omaksui sinimustilta. Se on toki tietysti selvää, että sinimustat kopioi mainittuja tahoja voimakkaasti, mutta kuten totesin, minulla ei ole mitään tietoa siitä, ettäkö Hitler-Jugend olisi kopioinut sinimustia missään mainittavassa määrin. -Les 19. toukokuuta 2007 kello 11.09 (UTC)
Sori, luin liian nopeasti tekstisi, en itse asiassa ole ihan varma, mistä mutta muistan lukeneeni niin jostain. Toisaalta en nyt pysty kyllä antamaan mitään lähdettä juuri tuolle kohdalle, eli sen voi kyllä poistaa. Tuo tuntuu kieltämättä hieman absurdilta, palautan sen sitten jos löydän lähteen.--kalamies 19. toukokuuta 2007 kello 11.13 (UTC)
Poistin kohdaen, tosin jonkun verran vaikutteita on varmasti otettu puolin ja toisin mm. hyvien kulttuurisuhteiden myötä, mutta tuntuu kieltämättä oudolta, että Hitler-Jugend otti paljon vaikutteita sinimustilta.--kalamies 19. toukokuuta 2007 kello 11.15 (UTC)

Juuri niin! kiitos avusta kalamies! Kommentin jätti 84.251.186.129 (keskustelu – muokkaukset).

Jaa, niin sitä historiaa muokataan[muokkaa wikitekstiä]

Missä on maininta lordi Baden - Powell´in perustaman Partiojärjestön ja Hitler - Jugendin yhteistoiminnasta? Tästä on useita esimerkkejä mm. Suomen Partiojärjestöjen jäsenten lähettäminen Saksaan vaihto -kielikurssi periaattella jolloin saksalainen Hilter - Jugend jäsen puolestaan tuli Suomeen suomalaisen tilalle. Lähtijöiltä vaadittiin 16 - 17 vuoden ikää, keskikoulun pitkän Saksan kielen kurssin suorittamista ja nuhteettomia elämäntapoja. Näitä vaihtoja toteutettiin ainakin vuosina 1937 - 1939. Saksalainen perhe piti huolta suomalais nuoren asumisesta ja taskurahoista. Saksan valtio tarjosi puolestaan matkat rautateillä erikoishintaan. Suosituimpia kohteita oli Itä - Preussi, jonne siihen aikaan oli Helsingistä suora laivayhteys Pillaun satamaan. Kyseessä ei ollut mikään poliittinen vierailuohjelma vaan puhtaasti saksan kielen käytännön harjoitteleminen. Muutama isäntäväki yritti tosin myös tehdä poliittista käännystyötä mutta oppi ei mennyt kovaan suomalaiskalloon perille. Suomessa vierailleet saksalaisnuoret eivät myöskään olleet mitään kiihko poliittisia jäseniä vaan tavallisia saksalaisnuoria joille tälläinen yhteistoiminta antoi mahdollisuuden vierailla kotimaan lisäksi koulujen kesälomien aikana myös ulkomailla ja verestää isäntäperheen usein ruostuneita Saksan kielen taitoja. Tätä taustaa vasten peilattuna tämä oli hyvää toimintaa verratuna 1970 luvun Taistolaisnuorten koulutukseen entisessä Neuvostoliitossa ja Itä - Saksassa. Tästä syystä tätä suomalais - saksalaista yhteistoimintaa eivät edes vasemmistolaiset tuoneet koskaan esiin, koska se olisi kalahtanut omaan arkaan nilkkaan. Kommentin jätti 88.112.88.122 (keskustelu – muokkaukset).

Voit tietoja lisätä itsekin artikkeliin. Tosin olisi parempi, jos voisit samalla lisätä tietoihin jonkun lähteen. --Velma 9. joulukuuta 2008 kello 10.33 (EET)[vastaa]