Keskustelu:Hirnyrkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustellaanko? -tKahkonen 25. maaliskuuta 2006 kello 17.52 (UTC)

Yhdistääkkö?[muokkaa wikitekstiä]

EI! Tarpeeksi laaja muutenkin. --Nasse 27. maaliskuuta 2006 kello 13.53 (UTC)

Koska asiasta on näin paljon kerrottavaa ja koska asia on aika keskeinen (viimeinen osakin käsittelee näiden metsästystä), ei yhdistetä. -tKahkonen 27. maaliskuuta 2006 kello 14.54 (UTC)

Yhdistämismalline poistettu. --Nasse 29. maaliskuuta 2006 kello 13.30 (UTC)


öh, Näkymättömyysvaippa?

- Tai näkymättömyysviita - kuinka sen haluaa kääntää - merkityshän on aivan sama.

Kippari10 10. syyskuuta 2007 kello 12.55 (UTC)

Vanhimman sauva[muokkaa wikitekstiä]

Voldemort ei seonnut sauva asiassa, vaan hän luuli, että sauvan sai haltuunsa vain tapolla, tämän takia hän tappoi Kalkkaroksen.

PS Tuo matemaattinen tapa katsoa sielun jakamista on osin oikein, mutta se kuulostaa oudolta. Enemminkin sielu on haavoittunut, ja siksi heikko ja epätasapainoinen.

Tämä on monimielinen asia; matemaattinen tapa katsoa sielun repimistä on kieltämättä suoraviivainen - mutta miten muutenkaan sen voisi määritellä?
Voldemort oli monessakin asiassa sokea; hän ei ymmärtänyt mitään sellaisista asioista kuin kotitontuista, lastensaduista, tuskasta, myötätunnosta ja rakkaudesta. Hän piti niitä heikkouksina - kun Dumbledore puolestaan korosti niiden salaperäistä ja pitkälti tutkimatonta mahtia.
Erityistä sokeutta Voldemort osoitti jästien ja jästisyntyisten velhojen suhteen; hän oli päättänyt että velhoksi saattoi vain syntyä - jästisyntyiset olivat hänen mukaansa varastaneet kykynsä. Hänelle oli täysin mahdoton hyväksyä se tosiasia, että liian sukusiitoksen vuoksi hänen äitinsä taikomiskyky oli lähes olematon; Kolkot olivat koko noitasukunsa olemassa olon ajan menneet naimisiin vain serkkujensa kanssa eli käytännössä liian lähellä perhelinjaa, ja viimeiset olivat tämän vuoksi jo pudonneet järjeltään varsin matalalle tasolle. Vain Valedron suvun puhdas veri oli mahdollistanut yleensäkin Voldemortin syntymän - ja Merope oli jo niin heikko sukurasituksen johdosta että kuoli synnytykseen.
Kippari10 7. joulukuuta 2007 kello 07.08 (UTC)

Poistetaanko?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on nykyisellään hyödytön. Harri Potteriin aiemmin tutustumattomalle se tarjoaa peräti yhden rivin luettavaksi. Juonipaljastus taas on niille, jotka ovat kirjan lukeneet hyödytön. Ne jotka eivät ole lukeneet, mutta haluaisivat lukea, eivät halua lukea jättimäistä ja yksityiskohtaista juonipaljastusta. Niitä jotka eivät ole lukeneet eivätkä haluakaan, juonipaljastus ei kiinnosta. Eli käytännössä artikkelin informatiivinen sisältö on nuo kaksi lausetta "artikkelin" alussa. Tämän, ja monet saman tyyppiset artikkelit voisi ihan hyvin poistaa. En kuitenkaan itse osaa järjestää poistoäänestystä, ja koska vastustus olisi kuitenkin melkoista, aattelin että on parempi ensin tapella asiasta täällä. --Miihkali 5. joulukuuta 2007 kello 21.16 (UTC)

Miten niin "hyödytön"? Tällä perusteellahan kaikki analyysit olisivat hyödyttömiä; kysymyshän on pitkälti yhden käyttäjän osin subjektiivisista kannanotoista ja tulkinnoista; joku toinen voi tulkita asian aivan toisin.
Asia on kirjasarjan osalta varsin keskeinen; viimeinen kirjahan vilisee viittauksia ristiin rastiiin pitkin koko tarinaa, ja tässä artikkelissa niitä yritetään niputtaa jollain muotoa luettavampaan muotoon kuin että selailisi koko kirjapinoa edes takaisin.
-Kippari10 11. joulukuuta 2007 kello 13.03 (UTC)
Ei analyysit turhia ole, mutta tämä artikkeli ei tarjoa kirjasarjaa lukeneelle mitään uutta. Eikä Wikipedia ole juonipaljastuksista huolimatta mikään Harry Potterin lukijan opas... --Miihkali 18. joulukuuta 2007 kello 15.07 (UTC)

Miksi ei? Opashan sanakirja on.... -Kippari10 26. joulukuuta 2007 kello 13.13 (UTC)

Harry Potterin -sarjan ulkopuolella, esimerkiksi Dungeons & Dragonsissa [2] hirnyrkeistä käytetään yleensä sanaa phylactery, ja hirnyrkin omistavaa velhoa kutsutaan lichiksi, joka on muinaisenglannin ruumista merkitsevä sana.

Tämä antaa virheellisesti ymmärtää että Hirnyrkki olisi yleinen, oikea ja alkuperäinen nimitys, vaikka asia ei todellakaan ole niin. Lich termiä on käytetty jo kauan ennenkuin Rowling edes syntyi, joten mitä tästä voi päätellä? Korjatkaapa tuosta. Phylactery on se oikea nimi, ja Hirnyrkki on Rowlingin nimi sille