Keskustelu:Hikikomori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Ajalla jolloin ei ollut telvisioita ja tietokoneita, ei ollut hikikomori-ongelmaakaan. Tai en ainakaan usko olleen". Siis kuka ei usko olleen? Tuollainen sanamuoto tuo mieleen kirja-copyvion. --ML 5. huhtikuuta 2006 kello 12.36 (UTC)

"Uskon että länsimaissa myös haettaisiin apua paljon nopeammin..." Siis kuka uskoo, onko tämä kirjoittajan omaa päättelyä? Pitäisi tehdä selkeä ero faktatiedon ja artikkelin luojan olettamuksien välillä, mielellään niin että tietosanakirjassa ei olettamuksia olisi lainkaan. Mielestäni artikkelia tulisi muokata. Argus 6. huhtikuuta 2006 kello 15.12 (UTC)

Aivan, tämähän tietosanakirja eikä mielipidesanakirja. Minusta artikkeli on muutenkin melko turha, sillä siinähän vain kuvaillaan epäsosiaalista ihmistä. "Epäsosiaalinen ihminen" on vai korvattu hikikomorilla, ja sinällään siitäkin kerrotaan vain ensimmäisessä kappalessa. --Gwaur 17. huhtikuuta 2006 kello 12.22 (UTC)

"Mutta Japanissa saatetaan mennä jopa niinkin äärimmäisyyksiin, että jos nuori valtaa keittiön eristäytymiskammiokseen, niin vanhemmat saattavat aluksi kokata retkivälineillä, ja rakentaa lopulta uuden keittiön toisaalle." Missä lähteet tämmöisille väitteille? --Fraeon

>> Minusta artikkeli on muutenkin melko turha, sillä siinähän vain kuvaillaan epäsosiaalista ihmistä. "Epäsosiaalinen ihminen" on vai korvattu hikikomorilla, ja sinällään siitäkin kerrotaan vain ensimmäisessä kappalessa.

Artikkelissa kuvataan erästä epäsosiaalisuuden ääri-ilmiötä. Kyseessä ei siis ole pelkkä artikkeli epäsosiaalisista ihmisista.

Mutta artikkelin kieliasu on kieltämättä tökerö, ei lainkaan tietosanakirjamainen. --Drasa

Muutin kohdan "Länsimaissa tämänlainen eristäytyminen ei vain onnistuisi" muotoon "Länsimaissa tämänlainen eristäytyminen ei yleensä onnistuisi". Tunnen erään suomalaisen nuoren, jonka elintavoissa on paljon hikikomorimaisia piirteitä. Ei siis ole todenmukaista sanoa, etteikö vastaavanlainen käytös olisi mahdollista myös lännessä, vaikka se hankalaa ja harvinaista täällä olisikin. PTJ Uusitalo 27. marraskuuta 2006 kello 02.24 (UTC)

En kyllä näe perusteluja väitteelle, että samankaltainen eristäytyminen olisi jotenkin vaikeampaa esimerkiksi Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa.

Minusta tämä hikikomori-artikkelia tulee säilyttää, koska tämä on erityisesti japanilainen ilmiö eristäytyneistä ja masentuneista nuorista, joka poikkeaa melko paljon länsimaiden vastaavasta ilmiöstä.M.E.M.A.1968 25. marraskuuta 2007 kello 19.51 (UTC)