Keskustelu:Hertzsprungin–Russellin kaavio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ymmärrä, miksi tämä hakusana ei ole luokassa "Tähtitiede". Nyt kun se on ainoastaan luokassa "Tähtien ominaisuudet", siitä pitää mennä luokkaan "Tähdet" ja siitä vasta luokkaan "Tähtitiede". Sama koskee monia muitakin hakusanoja. Minulla oli jonkinlaisia vaikeuksia löytää sitä. --Seppo Linnaluoto 9. huhtikuuta 2006 kello 12.29 (UTC)

Yleensä alaluokista löytyviä artikkeleita ei ole sijoitettu yläluokkiin, jos siihen ei ole erityistä syytä (ks. Wikipedia:Luokittelu). Esimerkiksi tähtitiede on niin laaja aihepiiri, että kaikkien artikkelien luokitteleminen myös yläluokkaan tekisi yläluokasta lähes käyttökelvottoman. Aina lopputulos ei ole paras mahdollinen, kun kyseessä on kompromissi yleisyyden ja erityisyyden väliltä... --Hasdrubal 9. huhtikuuta 2006 kello 13.19 (UTC)
Tämä luokka "Tähtien ominaisuudet" oli näiden tähtitiedeartikkelien varsin aktiivisen kirjoittajan (käyttäjä:Merikanto) kirjoittama erääseen artikkeliin, tosin hän ei ollut luonut luokkaa valmiiksi (jonka minä tein). Näitä luminositeetti ja spektriartikkeleita oli kuitenkin varsin runsasti. Ehkä luokka tai luokan nimi ei ole onnistunut. Tätä luokittelua voi purkaa tai kehittää. --IA 20. huhtikuuta 2006 kello 14.39 (UTC)
Aika paljon yleisemmin käytetään muotoa "Hertzsprungin-Russellin diagrammi" tai HR-diagrammi. Se onkin jäänyt väliotsikkoon. --Seppo Linnaluoto 20. huhtikuuta 2006 kello 14.06 (UTC)