Keskustelu:Helsingin konservatorio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on tällä hetkellä uo artikkeliin Sibelius-Akatemiasta. Kyllä, kyseessä on Sibelius-Akatemian entinen nimi, mutta nähtävästi on olemassa myös myöhemmin toiminut Helsingin konservatorio, joka on ottanut kyseisen nimen käyttöön vuonna 1971 oltuaan sitä ennen Helsingin kansankonservatorio [1]. Onko kyseisellä konservatoriolla mitään yhteyttä Sibelius-Akatemiaan? Ellei ole, moni tänne viittaava linkitys [2] lienee pielessä, sillä monessa artikkelissa lienee tarkoitettu myöhempää Helsingin konservatoriota, ei Sibelius-Akatemiaa. --Nironen 20. helmikuuta 2011 kello 21.17 (EET)

Olet oikeassa, ovat kaksi ihan eri laitosta. 1970-luvulla toimineesta Helsingin konservatoriosta on kehittynyt osa Metropoliaa ([3]). Se on aina ollut Sibelius-Akatemiaa "alempi" oppilaitos. Nykyään taas Helsingin konservatorion nimellä toimii Amk-tasoakin alempi koulutusyksikkö. Joka tapauksessa tämä uo on harhaanjohtava, pitäisi tehdä täsmennyssivu (punaisine linkkeineen). -Ochs 20. helmikuuta 2011 kello 21.25 (EET)
Muutin sivun kertomaan ensisijaisesti olemassaolevasta oppilaitoksesta. --Hermis (keskustelu) 13. syyskuuta 2015 kello 12.15 (EEST)