Keskustelu:Heinäkuun 20. päivän salaliitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ludwig Beckin kuolinpäivässä on vielä pientä hämärää. Oletettavasti hänetkin surmattiin puolenyön jälkeen, kuten von Stauffenberg, mutta enpä uskalla päivää luettelosta muuttaa, kun tuolle 20. päivälle on näköjään joku lähde löytynyt. Omassa artikkelissaan+en-wikissä (joissa kummassakaan ei ole lähdettä merkitty) kuolinpäivä on 21. heinäkuuta --Otrfan 3. toukokuuta 2008 kello 03.23 (UTC)

Find-a-grave mainitsee 20. päivä, perustaen tietonsa ilmeisesti Ludwig Beckin seinälaattamuistomerkkiin. Samoin sanoo Snyderin kirja, Axis biographical research.com, Meyers Lexikon ja Lexikon der Wehrmacht. Taitaa olla artikkeleissa väärä päivä.--Ukas 14. joulukuuta 2008 kello 23.43 (EET)


Artikkeli on ehkä hiukan virheellisesti ohjattu sivulta "Operaatio Valkyria". Operaatio Valkyria oli Natsi-Saksan "poikkeustilalaki", joka olisi otettu käyttöön esim. Führerin kuoltua. Heinäkuun 20. päivän salaliitto yritti käyttää OV:ta hyväkseen kaapatakseen vallan murhattuaan Hitlerin. Poistin artikkelin alusta maininnan, että salaliitto olisi tunnettu myös nimellä "Operaatio Valkyria". Kommentin jätti 82.181.208.81 (keskustelu – muokkaukset)

Heinäkuun 20. päivän tapahtumien kulussa olisi syytä mainita Täydennysarmeijan (Ersatzheer) komentaja kenraalieversti Friedrich Fromm. Hän oli se joka määräsi Stauffenbergin ja muut teloitettaviksi sotaministeriön pihalla, tarkoituksena useiden lähteiden mukaan jälkien peittäminen koska oli tietoinen salaliitosta ja arveli joutuvansa epäillyksi ennen pitkää. Ilman Frommia olisivat nämäkin joutuneet kansantuomioistuimeen muiden tavoin.