Keskustelu:Heelys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nyt kerron syyn miksi tein tämän ja tämän merkittävyys kysyttiin; Kun itse olen yksi suomen heelys-team jäsenistä, sain tehtäväkseni tehdä Wikipediaan tällaisen artikkelin. Heelys-Teamin kannalta olisi todella tärkeä, että tämä pysyisi. Voin yrittää parannella sitä, jos ei toimi. Tietääkö kukaan tällä sivulla ennestään mikä on "Heelys"? Mutta "tiimimmelle" tämä olisi tärkeää, että tämä pysyisi. --Herra Snellman 26. marraskuuta 2007 kello 21.38 (UTC)

Ainakin tästä on poistettava kaikki mainosmainen.. Löytyi kyllä muista wikipedioistakin.. --kallerna 26. marraskuuta 2007 kello 21.40 (UTC)

Hyvä on, ilmoittakaa mikä tässä sitten on "mainosmaista" niin poistan sen, mutta valitettavasti huomenna. Olen todella pahoillani mutta tänään olen liian väsynyt. Huomenna hoidan homman, jos kerrot mitä pitäisi poistaa. --Herra Snellman 26. marraskuuta 2007 kello 21.44 (UTC)

Ainakin kaikki tyyliin "Basic-mallit ovat halvempia malleja, joihin ei saa Slidepohjaa, mutta on mahdollisuus kahteen rullaan yhteen kenkään.".. Ja myös jälleenmyyjät.. --kallerna 26. marraskuuta 2007 kello 21.46 (UTC)
No, kelpaako nyt? Voitteko ystävällisesti nyt ottaa nuo "mainos?!", sekä "Artikkeli kyseenalaistettu" mallineet pois. Kun katselin muita artikkeleita niissä oli kyllä teksti vähän huonompi (oma mielipiteeni)... Tiesittekö muuten ennen mikä on "Heelys", oikeasti? --Herra Snellman 26. marraskuuta 2007 kello 21.54 (UTC)
Voisihan tuo parempikin olla.. Jos jätän tuon vielä tuohon että saadaan kolmannen osapuolen mielipide, ja hän saa päättää asiasta (wikipedia on byrokraattinen paikka). Ja en tiennyt, vaikkakin tuollaisia kenkiä olenkin nähnyt/koittanut. --kallerna 26. marraskuuta 2007 kello 21.56 (UTC)
Ei kannata ottaa vielä kyseenalaistusmallineita pois, varsinkin kun artikkelin voisi poistaa mainosroskana suoraankin. Ei wikipedia ole mikään mainoskanava tai "street teamien" markkinoinnin tuki. Pikemminkin tuotemerkin pitäisi olla luonteeltaan sellainen, että se nimenomaan ei enää tarvitse wikipediaa tunnettavuutensa lisäämiseen, vaan on muuten jo tunnettu. Jos tämä artikkeli jostain syystä säilyy, niin poistettavaa tavaraa ovat ainakin Heelysmallisto (mainosta), jälleenmyyjät (mainosta) , ohjeet (triviaa), kuuluisimmat heelysteamit (triviaa) sekä wikikäytäntöjen mukaisesti myös muu trivia. Alun kappalekin pitäisi kirjoittaa pitkälti uusiksi, ennen kaikkea oikeaoppisella suomella. Vaikea silti nähdä syytä yksittäisen, suht uuden kenkämerkin merkittävyyteen. Onhan noita popoja maailma täynnä. --Jillord 26. marraskuuta 2007 kello 21.59 (UTC)

...olisi tietysti myös mukava kuulla jonkun muunkin mielipide... --Herra Snellman 26. marraskuuta 2007 kello 22.07 (UTC)

No sitä saa mitä tilaa. :-) Samoilla linjoilla olen Jillordin kanssa. Tämän tulisi sentään olla tietosanakirja-artikkeli eikä tuotemainos. Paljoa ei jäljelle jää, kun mainokset ja muu käytäntöjen vastainen poistuu. Jos tästä saisi neutraalin artikkelin, esim nimellä rullakengät, se olisi se kaivattu tietosanakirjamainen tyyli. Ei tällainen yhden tuotemerkin mainostus. Ja onhan noita kersoja pyörinyt ostareilla rullatossut jalassa jo vähintään pari vuotta. Ainakin Englannissa. – JmT 26. marraskuuta 2007 kello 23.22 (UTC)

Ainut vaihtoehtoni on kai todeta, että tämä on ensimmäinen epäonnistunut artikkelini. No, toivon itselleni parempaa onnea ensi kerralla kun koitan luoda tämän artikkelin (: --Herra Snellman 27. marraskuuta 2007 kello 11.20 (UTC)

Miltäs tämä nyt sitten näyttäisi? Muokkasin artikkelia "vähän" tietosanakirjamaisemmaksi. – JmT 27. marraskuuta 2007 kello 18.08 (UTC)

No, voin koittaa pistää kaiken olellisen ja sillä lailla laajentaa sitä, mutta voiko nyt ottaa tuon "Merkuttävyys kyseinalaistettu" mallineen pois? --Herra Snellman 27. marraskuuta 2007 kello 18.20 (UTC)

Täydensin en-wikin pohjalta, mutta en lähtenyt suomentamaan temppuja. Tehnet sen itse, että tulee kirjattua oikein.--Kimmet 27. marraskuuta 2007 kello 21.07 (UTC)
Imho: konseptina kenkä lienee vähintäänkin merkittävä, joten kyse on lähinnä mainosmaisuuden poistamisesta niin poistin merkittävyysmallinteen. --Zache 28. marraskuuta 2007 kello 02.20 (UTC)

Artikkelin nimi

[muokkaa wikitekstiä]

Mitä kielitoimisto sanoo tästä "rullakengästä"? Heelys vaikuttaa tuotemerkiltä. Neutraalimpi ilmaisu olisi kirjoittaa yleisnimellä artikkeli ja sen yhteydessä mainita tuotemerkkejä, kuten Heelys?--Kimmet 27. marraskuuta 2007 kello 20.21 (UTC)

en-wikissä näyttää artikkeli olevan tuolla Heelys nimellä. Tosin se ei tarkoita, että täälläkin pitää olla. Silti tuntuu oudolta, etteikö tälle olisi "rullalaudan" tyylistä yleisnimeä...vielä. Käyttäjälähtöisyyttä ajatellen tälle on varmasti artikkelipaikka fi-wikissä, koska tästä tullaan hakemaan tietoa. Tuo patentin omistaminen puoltaisi sitä, että artikkelin nimikin voisi olla Heelys.--Kimmet 27. marraskuuta 2007 kello 20.48 (UTC)

Rullaraudat ja muut Heelys variantit

[muokkaa wikitekstiä]

Kiinassa oli muotia vastaavasti toimivat kantapäähän laitettavat irtoraudat, jossa oli rullan sijaan pyörät. Hienommissa versiossa oli "ledipyörät". Näyttäisi videon perusteella toimivan aivan samalla tavalla ja samanlaisia temppuja tehdään. Onko kyseessä näissäkin Heelys raudat vai? Voin laittaa kuvan niistä (pojallani on sellaiset Kiinasta tuotuna).--Kimmet 27. marraskuuta 2007 kello 20.27 (UTC)

Lisää vain. Artikkelin laajentaminen koskemaan yleisesti tuon tyyppisiä juttuja on ihan jees idea. --Zache 28. marraskuuta 2007 kello 02.25 (UTC)
Otan kuvan laitan tänne loppuviikosta/ensiviikolla kun palaan Norjasta Suomeen.--Kimmet 28. marraskuuta 2007 kello 15.53 (UTC)