Keskustelu:Hard Rock Hallelujah

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomenkieliset sanat[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Thule on tehnyt hienosti kääntäessään sanat suomeksi, sillä ne poistavat virheellisiä näkemyksiä Lordin saatananpalvontataustasta. Kuitenkin pelkään pahoin, että kappaleen sanat nauttivat tekijänoikeutta ja vaikka käännös sinänsä saakin tekijänoikeussuojan, jonka Thule voi luovuttaa GDFL:llä, hänen suostumuksensa lisäksi tarvittaisiin myös Lordin (tai pikemminkin asianmukaisen musiikkikustantamon) suostumus sanojen käännöksen julkaisemiseen. Käännös nimittäin on johdannaisteos, jonka kopiointi vaatii sekä kääntäjän että alkuperäisteoksen julkaisijan luvat. Ehdottaisin, että nämä sanat pistetään jonnekin muualle, vaikkapa Liramaan ja poistetaan täältä.

Tavallisesti sanoituksia ei kirjoiteta Wikipediaan. --Gurumasa 22. toukokuuta 2006 kello 20.28 (UTC)
Totta. Puhadas ajatushärö. Otetaan pois. --thule 22. toukokuuta 2006 kello 20.34 (UTC)
tarkennetaan vielä etten minä kääntänyt sanoja, vaan kirjoitin ne euroviisulähetyksestä. --thule 22. toukokuuta 2006 kello 20.36 (UTC)

Kuka tai mikä voitti Euroviisut?[muokkaa wikitekstiä]

Voittiko euroviisut kappale, sen esittäjä, sen lähettänyt maa vai sen lähettänyt yleisradioyhtiö? --Kohko 15. syyskuuta 2006 kello 21.06 (UTC)

Hyvä kysymys. Teoriassahan siellä kilpailee sävellykset. --Harriv 15. syyskuuta 2006 kello 23.47 (UTC)
Laulukilpailusta on kyse... Laulullahan siellä kilpaillaan, että sävellys lienee pelkkä laulun ehostaja. Sen takiahan laulun pitää tulla suorana, mutta soiton pitää tulla nauhalta... Laulun pitää tulla suorana, jotta kuullaan laulajan todellinen ääni, koska nykyteknologia voi muttaa kenen äänen hyvänsä hyvän kuuloiseksi.--Tirimies 6. maaliskuuta 2008 kello 11.10 (UTC)

Single vaiko kappale?[muokkaa wikitekstiä]

Pitääkö singlelle tehdä oma artikkelinsa, vai pitäisikö tätä sivua jotenkin muokata siten, että esim. kesto olisi singlen, eikä kappaleen kesto. Myöskään singlessä olevia kappaleita ei mainita tässä artikkelissa. Tepi-7 15. helmikuuta 2007 kello 19.24 (UTC)

Mikäli single sisältää muitaikin kappaleita kuin Hard Rock Hallelujahin, niin ne olisi hyvä mainita Tepi-7:n tekemän Single-otsakkeen alla. -Kohko 1. maaliskuuta 2007 kello 21.56 (UTC)