Keskustelu:Halikon kirkonkylä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mietin tuota Siliamaavin ratkaisua siirtää sivu. Kyllähän tämäkin käy, mutta tein tämän sivun nimellä Halikon kirkonkylä juuri sen takia, että kyseessä ei ole kylä, vaan useiden kylien kokonaisuus, josta on muodostunut vasta myöhemmin Halikon keskusta. Tämä olisi erotuksena "yleisistä" tai "normaaleista" kirkonkylistä. --Vnnen 15. tammikuuta 2008 kello 12.46 (UTC)

Siirsin takaisin. Erisnimi "Kirkonkylä" ja yleisnimi "kirkonkylä" ovat kaksi eri asiaa, ja Halikon tapaukserssa ensinmainittua ei ole, vaan nimi on yksiselitteisersti väärä.--Urjanhai (keskustelu) 27. maaliskuuta 2013 kello 15.17 (EET)

"Asutus kasvoi nopeasti, koska alueella oli kunnantalo ja junien pysähdyslaituri." Veikkaampa ihan että kirkonkylän kasvu johtui yksinkertaisesti sen läheisyydestä Salon kaupunkiin. Halikon asemahan tosiaan sijaitsee Halikon asemalla ei kirkonkylässä (eikö olisi silloin pitänyt vaikuttaa asemanseutuun?) ja kunnantalo oli jo 1800-luvulla eikä kirkonkylä todellakaan silloin tainnut täyttää edes kylän kriteerejä. --Lazchi 25. tammikuuta 2008 kello 18.16 (UTC)

Ja toinen (ehkä enemmän semanttinen) tarkennus, että vaikka olisi vanha kirkonkyläkin, niin silloinkaan kylä ei niinkään muodostu kirkon ympärille vaan pikemminkin kirkko rakennetaan kylän alueelle. Koska kirkkoahan jonnekin voidaan tarvita vasta kun jo on kyliä useampiakin, ja kirkko sitten useinkin tulee jonkun kylän maalle. Vaikka tässä siis kartano nimenomaan onkin artikkelien Halikon kirkko ja Joensuun kartano mukaan niin vanha, että se on rakennettu nimenomaan kartanon alueelle. --Urjanhai (keskustelu) 28. maaliskuuta 2013 kello 21.23 (EET)