Keskustelu:Hajautusalgoritmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mistä on termi hajautusalgoritmi haettu? Tiiviste, kun näyttäisi olevan sama asia. Kumpaa termiä pitäisi käyttää?--sorsis 16. marraskuuta 2006 kello 09.00 (UTC)

Tiivisteestä en ole ikinä kuullut puhuttavan livenä, mutta se taitaa olla suomennos sanasta hash, joka on eri asia kuin hajautusfunktio tai -algoritmi (hash function). Hajautusalgoritmi ei ole tiiviste, se muodostaa tiivisteen. Lisäksi suomen kielessä hajautus sopii käytettäväksi vain hajautustaulun yhteydessä, ei niinkään salauksen. Toki hajautus-sanaa käytetään ristiin.--Anurmi 31. maaliskuuta 2007 kello 23.22 (UTC)

Pitäisi liittää kokonaan tai osittain artikkeliin hajautustaulu, koska liittyy hyvin kiinteästi siihen. Esimerkiksi törmäysten käsittely kuuluu selkeästi hajautustaulu-artikkeliin. Toisaalta tätä artikkelia ei voi ymmärtää, jos ei ole lukenut hajautustaulua. --Anurmi 31. maaliskuuta 2007 kello 23.22 (UTC)

Hajautustaulu ei ole tiiviste, vaan rakenne jota indeksoidaan tiivisteellä. Muutenkin aiheeseen liittyvää käsittelyä kahvihuoneessa. --SLi 1. toukokuuta 2007 kello 07.14 (UTC)