Keskustelu:Hätäkaste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen evankelisen kirkon sivuilla sanotaan näin (kastajan ei todellakaan tarvitse olla "riittävän vakavamielinen", lisäksi hätäkaste on vahvistettava. Kaava on myös väärä):

Hätäkaste

Hätäkasteen voi toimittaa kirkon jäsen tai muu kristitty, jos lapsen pelätään kuolevan eikä pappia ole heti saatavissa.

Hätäkaste voidaan toimittaa myös aikuiselle. Kastamaton aikuinen voi kuolemanvaaran uhatessa halutessaan pyytää kastetta. Hätäkaste toimitetaan useimmiten sairaalassa.

Hätäkasteessa kastaja valaa kastettavan päähän vettä kolme kertaa ja sanoo: "(nimi) minä kastan sinut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." Tämän jälkeen lausutaan yhdessä Isä meidän -rukous. Lopuksi kastaja lausuu Herran siunauksen. Kasteen yhteydessä voidaan laulaa myös virsi.

Hätäkasteesta on viipymättä ilmoitettava kirkkoherranvirastoon. Hätäkasteen vahvistaminen

Hätäkaste on papin vahvistettava Hätäkasteen vahvistaminen ei tarkoita, että hätäkaste olisi heikompi kuin tavallinen kaste. Hätäkasteen vahvistamisessa kastetun ja hänen perheensä puolesta rukoillaan. Kommentin jätti 80.223.84.168 (keskustelu) 17. syyskuuta 2011 kello 22.25

Ohje "vakavamielinen henkilö" on ortodoksisen kirkon käyttämä ja peräisin papin käsikirjasta.-193.166.190.221 9. heinäkuuta 2014 kello 08.36 (EEST)[vastaa]