Keskustelu:Green Day

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pop Punk vai Punk vai Punk Rock vai mikä se oli...[muokkaa wikitekstiä]

Millä perustein "julkaisut" on parempi kuin "diskografia"? Molemmat ovat hyvää suomea, ja sitä paitsi diskografia on Wikipedian yhtyeartikkeleissa jo niin yleisessä käytössä, että sitä ei ehkä kannata alkaa muutella. --Jetman 15:37, 5 elokuu 2006 (UTC)

Diskografia on sivistyssana ja suomen kieli suosii ennemmin omaperäisiä sanojaan. Latinus 15:42, 5 elokuu 2006 (UTC)

Green Day on enemmänkin pop punkia! - meitzi Kommentin jätti 80.223.0.244 (keskustelu) 28. syyskuuta 2006

Sinä senkin <hh poistettu> meitzi, Green Dayn uusi musiikki on pop rockia, mutta vanha on kylläkin punk rockia. Et selvästikkään tiedä mitään Green Daystä! Terveisin kaksi vihaista villiviikaria. Kommentin jätti 137.163.16.208 (keskustelu) 8. maaliskuuta 2007
Oikeastaan Green Day on kyllä punk/rockia. Poppia on Anna Ericsonin, Antti Tuiskun ja muiden vastaavien pimpitukset. Green Day on näistä kaukana. Latinus 25. lokakuuta 2006 kello 13.11 (UTC)
Mutta eihän Green Day ole ollut lähellä punkkiakaan pitkään aikaan. "Oikeaan" punkiin verrattuna kyllä pop punkia. --kebabi 25. lokakuuta 2006 kello 17.44 (UTC)
Nyt taitaa herralla olla vain herne nenässä. Latinus 22. marraskuuta 2006 kello 16.37 (UTC)
En.wikissäkin on artikkeli pop punkista, ja kappas, siellähän mainitaan Green Day. Vaikka en itsekään täysin samaa mieltä ole tuon artikkelin kanssa, niin Green Daysta olen samaa mieltä. --kebabi 25. marraskuuta 2006 kello 09.17 (UTC)
Tässä hieman lisätietoa, joka saa sinut toivottavasti uskomaan tosiasian:

Praise for previously obscure punk acts by the popular alternative rock artists helped lead to a punk rock resurgence in popular culture in the 1990s, especially in North America. In 1994, bands like Green Day, The Offspring, Rancid, and Bad Religion experienced massive crossover success with the aid of MTV and major radio stations like KROQ-FM.[22] While some bands signed to major labels (Green Day signed to Reprise Records in 1994),[23] indie labels like Epitaph Records (started by Brett Gurewitz of Bad Religion and the home of the skate punk sound of The Offspring, Pennywise, NOFX, and Rancid), also benefited from punk's resurgence. Green Day's commercial success paved the way for a wave of pop-punk [Green Dayn suosio antoi tietä uudelle aallolle: pop-punckille. Ei siis sanota, että Green Day olisi ollut pop punk] at the turn of the century. Examples of bands labelled as pop punk include blink-182, Simple Plan, Good Charlotte and Sum 41 [ei Green Daytä].

Katsoin myös itse sinun artikkelisi ja huomasin, että se on täynnä virheitä. Pitäisi varmaankin korjata lähiaikoina. Siitä varmaan sinäkään et väitä vastaan, että American Idiot on täysin punk-rock -albumi. Latinus 25. marraskuuta 2006 kello 12.56 (UTC)

American Idiot on pop punkia. Vanha musa on punkrockia. ’Ennen vanhaan’ he soittivat silkasta musiikin ilosta, tykittivät täysillä, polttivat pilveä, ja ennen kaikkea elivät punkisti. Onko joku tietoinen, mistä he ovat lähtöisin? Mitä he ovat tehneet ennen kuin heistä tuli dookien myötä todella kuuluisia? Minä tiedän, ja tiedän myös sen, että se oli punkia parhaimmillaan, kun he esimerkiksi kiersivät Eurooppaa tai Yhdysvaltoja soittaen vallatuissa taloissa, palkkanaan ruoka ja juoma, ehkä vähän bensaa että päästäisiin aamulla lähtemään seuraavaan kohteeseen. Heidän muotinsa ei lähtenyt liikkeelle katujen muoti-ikkunoista, vaan köyhyydestä, ja halusta erottua. He käyttivät työmiesvaatteita, lippiksiä, leikkasivat ja värjäsivät itse hiuksiaan. He työskentelivät hyvin ahkerasti aina, ja se on tuonut heille tämän menestyksen. American Idiot käsittelee kyllä poliittisia aiheita, ja on osaltaan myös punkia, mutta se on myös popahtavaa, koska se on menestynyt listoilla. Ja kyllähän sen nyt kuulee jokainen, ei se oli niin punkia kuin joskus. Verratkaa esimerkiksi kappaleita Platypus (I hate you) ja Holidayta. Kumpi soi radiossa? Niinpä.-- Kerplunk 1. heinäkuuta 2007 kello 10.54 (UTC)

Popmusiikki (eli populääri eli suosittu) ei enää tarkoita suosittua musiikkia, vaan se on eriytynyt omaksi, selväksi luokakseen. Jos jokin kappale on suosittu, se ei tee siitä poppia. On ihan sama, mitä mieltä sinä asiasta olet, Green Day on punk-yhtye.

PS: American Idiot on punk rockia, joka taas on yksi punk-musiikin alalejeista, eli punkia. 91.155.80.94 10. heinäkuuta 2007 kello 13.56 (UTC)

Hei haloo kaverit!? Eiks se riitä teille jos Green Dayn poikien mielestä heidän musiikkinsa on Punk rockia? Ei prkl kun pitää alkaa tämmösestä asiasta väitteleen. Kommentin jätti 213.216.199.26 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2008

Voi kuulkaa teidän on aivan turha ottaa hernettä nenään jos joku esittää väitteen että GreenDay on pop-punkia. Eihän se niiden musiikki siitä muutu miksikään. Omasta (objektiivisesta) näkökulmasta GreenDayn voi luokitella pop-punkiksi. Ovathan he aika mainstream-linjalla eivätkä pääasiassa ota kantaa yhteiskunnallisiin ongelmiin. Uusin levy - ainakin ne kappaleet mitä radiossa soitetaan - on kyllä aika vaisua ja pehmeätä jos vertaa "oikeaan" punk rockiin. Oikealla tarkoitan siis niitä alkuperäisia ensimmäisen aallon punk-bändejä. Englanninkielisessäkin artikkelissa GreenDay on luokiteltu pop-punkiksi. -Roope Kommentin jätti 91.152.99.31 (keskustelu) 2. syyskuuta 2009

Lähteetön[muokkaa wikitekstiä]

Vaikka artikkelin sisältö onkin sama, kuin en.wikissä, voisi ne lähteet kuitenkin siirtää myös tänne. Nykyisellään artikkeli on epäluotettavan näköinen! Ja mikä ihmeen otsikko tuo Uusi vuosituhat, uudet kujeet on olevinaan?--Bluto 19. toukokuuta 2009 kello 18.55 (EEST)

Joo lähteet kyllä pitäisi lisätä, ja tosiaan hauska tuo Uusi vuosituhat, uudet kujeet-otsikko.--djlordi 7. tammikuuta 2010 kello 14.43 (EET)

Diskografia[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko joku lisätä Green Day:n diskografian tähän artikkeliin. Aika epäselvä tuo "julkaisut... BladeJ 5. helmikuuta 2012 kello 19.38 (EET)