Keskustelu:Grayn anatomia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käytin lähteenä englanninkielistä Wikiä, ja siellä maininta Greyn anatomia -televisiosarjasta (lisäksi maininta elokuvista) oli Cultural impact -otsikon alla. Koska en keksinyt luontevaa käännöstä, päätin käyttää Triviaa-otsikkoa. Kuitenkin oli ilmestynyt seuraava kehoitus: "Tämä osio sisältää luettelon nippelitietoa". Suosittelen kuitenkin, että joku 'keksii' paremman otsikon ennemmin kuin "sisällyttää oleelliset tiedot artikkelin muihin osioihin". Epäoleellista tietoahan ei käsittääkseni ole silti lipsahtanut artikkeliin? Kun asiasta mainitaan niin en-Wikissä kuin ohjelman suom. artikkelissa. Ja parempi jaksottaa lukemista otsikoiden avulla. --Usm 12. syyskuuta 2007 kello 18.53 (UTC)

Tehty. —Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 12. syyskuuta 2007 kello 18.59 (UTC)


Aloin tuossa miettimään... Onko sellaista luokkaa, joka käsittelisi anatomian tai lääketieteen kirjallisuutta? Kun tämä artikkeli oli luokiteltu en-wikissä luokkiin Anatomy books sekä Medical manuals. --Usm 12. syyskuuta 2007 kello 19.15 (UTC)

Vaikka muotoa Grayn anatomia jonkin verran käytetäänkin, niin pitäisikö tämä kuitenkin olla nimellä Gray’s Anatomy? Suomenkielisellä muodolla ei ainakaan Finnasta löytynyt mitään, englanninkielisellä muodolla löytyy. Tunnetaankohan tämä Suomessa lääketieteen alan ihmisten parissa suomenkielisellä vaiko englanninkielisellä nimellä? Anr (keskustelu) 19. tammikuuta 2022 kello 16.40 (EET)[vastaa]