Keskustelu:Goottikulttuuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistakaa nyt ihmeessä tuo kielitoimiston sanakirjan määritelmä. Jo pelkkä termi "raskas musiikki" johdattaa heti lukijat harhaan. Stereotyyppinen goottimusiikki on, ja on aina ollut kaikkea muuta kuin raskasta. Termi "raskas musiikki" luo enemmänkin mielikuvan metallimusiikista, ei niinkään goottirockista tai post-punkista, joita edustavia bändejä artikkelissa kuvataan myöhemmin.

Siinä on suoraan englanninkielisestä wikipediasta totuudenmukainen määritelmä. Mitähän jokin kielitoimiston sanakirja lopulta tietää koko kulttuurista? Tuo sanakirjan selitys koskee lähinnä sitä, miten asiasta tietämätön valtavirran edustaja selittää gootti-termin.

The goth subculture is a contemporary subculture found in many countries. It began in the United Kingdom during the early 1980s in the gothic rock scene, an offshoot of the post-punk genre.

Gootti-sanalla on kaksi merkitystä: a) se miten valtavirran edustajat sitä käyttävät ja b) miten gooteiksi itse identifioituvat itse sitä käyttävät. Kumpikaan merkitys ei ole toista oikeampi, mutta ongelma on siinä, että nyt johdannossa kerrotaan lähteen kanssa vain määritelmä a).--130.234.68.221 10. marraskuuta 2009 kello 14.53 (EET)[vastaa]

Käyttäjän RocketBrother (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 132.155.58.193 tekemään versioon No hoh. Eikö Morticiasta voisi tehdä omaa artikkelia? Koska tuo oli ainoa juttu joka piti ilmeisesti poistaa, sisälinkitys siihen. --RocketBrother 12. huhtikuuta 2007 kello 19.10 (UTC)

ala- ja sivuryhmät[muokkaa wikitekstiä]

Gootti-ilmiöllä on useita niin tyylillisiä kuin musiikillisiakin ala-ja sivuryhmiä, kuten deathrock, cyber, neofolk, industrial, post-punk ja fetish. Voisikohan tuon lauseen kirjoittaa jotenkin selvemmin? Lauseesta ei selviä miten ko. ilmiöt liittyvät gootteihin, eikä myöskään mitä ne ovat. Mitä on esimerkiksi cyber? Post-punk musiikkityylinä ei ainakaan ole mikään goottiuden ala- tai sivuryhmä, vaikka ilmiöillä onkin tietty yhteys. -- Piisamson 1. toukokuuta 2007 kello 16.41 (UTC)

Ilmeisesti tässä siis viitataan sekä goottien kuuntelemiin muusiikkilajeihin, kuten industrial- ja post punk-musiikkiin, ja toisaalta ulkonäköön liittyviin tyyleihin kuten cyber. Näitä ei ole syytä yleisluontoisesti luetella goottiuden "alalajeina"; jos industrialilla tarkoitetaan jotain muutakin kuin industrial-musiikkia, on syytä linkittää uuteen, kyseisestä asiasta kertovaan artikkeliin. En tiedä mitä fetish-tyylillä tarkoitetaan, mutta ainakaan fetissi tai fetisismi eivät ole goottiuden alalajeja, vaikkakin gootit voivat näitäkin harrastaa; jos se taas tarkoittaa jotakin "muotisuuntausta", asiaa on syytä selventää. -- Piisamson 2. toukokuuta 2007 kello 17.40 (UTC)


Olen samaa mieltä tosta fetissi jutusta,se ei ole mikään gootti alalaji pelkästään. Tuossa tekstissä on yleisesti tyyli ja musiikki erikseen ja sitten vielä molemmat yhdessä. Aika hyvin se kuitenkin muuten täsmää yleisesti. Cyper kuuluu goottiin, sillä on oma musiikki/ pukeutumis tyylinsä myös ja se on valtaamassa gootti yhteisön. Tietääkseni gootti musiikki on jaettu 200 eri tyylilajiin, joten todella vaikeeta on kenenkään alkaa ruotimaan mikä on goottia mikä ei. Ehkä pitäisi vaan selventää enemmän yleisimmät gootti tyylit ja alalajit erikseen. goottina tyytyväinen kyllä tuohon kirjotukseen yleisesti. T: darkwave gothic

Väärää tietoa[muokkaa wikitekstiä]

Kiistanalaisuus-otsikon alta löytyvä tekstinpätkä "Kimveer Gill, joka tappoi yhden ja vahingoitti yhdeksää, piti blogia ja verkkosivua nimeltä VampireFreaks.com" antaa ymmärtää, että Gill olisi jotenkin kyseisen verkkosivun takana. Kenties joku voisi muokata tekstiä ymmärrettävämpään muotoon tältä osin. "Kimveer Gill, the perpetrator of the Dawson College Shooting, maintained an account on the website" tarkoittaa, että hänellä oli tunnukset sivustolle.  –Kommentin jätti 91.155.32.55 (keskustelu)

Korjasin kyseistä kohtaa oikeammaksi. 01miki10 (keskustelu) 12. kesäkuuta 2020 kello 21.26 (EEST)[vastaa]